Uintia, treeniä ja synttärit

Viime viikko huipentui koirien osalta käyntiin Hyvinkään koirakylpylässä. Etenkään Tino ei millään malttaisi käydä lämmittelylenkillä ennen uintia, vaan yrittää kerta toisensa jälkeen kääntyä takaisin kohti kylpylää. Ja paluumatka sujuukin sitten nelivedolla. Oman vuoron odottaminen on myös aika tuskaista ja kun vuoro on loppu, niin poistuminen allasalueelta ei kyllä tapahdu vapaaehtoisesti. Devin on myös oppinut rakastamaan uintivuoroja ja sillä onkin tosi hyvä uintitekniikka. Tino saisi vuorostaan potkia reippaammin takajaloillaan, jottei uisi niin pystyssä.

Treenit: Jessica Svanljungin toko-tunti
Koira: Tino vajaat 5 v.
Aika & paikka: 16.3, Söderkulla

Yritin saada esille Tinossa ennakointia/asennon korjaamista luoksarissa ja ruudussa, mutta huonolla menestyksellä. Poika oli selkeästi ottanut opikseen viime viikon sanomisista.

Tunnarin suhteen oli tarkoitus katsoa palautusta/sivulletuloa, kun tämä on nyt jäänyt vinoksi. Tino lähti pitkästä aikaa useamman metrin ohi tunnaririvistä ja palasi haistelemaan tunnareita vasta hetken haahuilun jälkeen. Toi kyllä oman, vaikka oli epävarman näköinen palautuksessa. Otimme heti uudestaan, jolloin lähti hyvin kapuloille, mutta eipä ollenkaan haistellut ja toi väärän. Tätä Tino ei ole tehnyt todella pitkään aikaan. Helpotin menemällä lähelle riviä ja lähetin siitä, otti oman. En tiedä onko maltilliset nipotukset palauttamisesta aiheuttanut epävarmuutta, vai mikä mättää. Tai en sinällään ole edes nipottanut, vaan olen erikseen treenannut palautusta auttaen tulemaan sivulle lisäkäskyllä tms.

Treenit: Remontti-ryhmä, agility (BAT, Anna Orenius)
Koira: Devin vajaat 2 v.
Aika & paikka: 17.3, Ojanko (halli)

Devin oli vallan pätevä! On se ihmeellistä, miten palat loksahtavat paikoilleen ja yhtäkkiä teini osaa vaikka mitä. Rimat pysyivät aika kivasti (50-55 cm), mutta hyppysuoralla tuli herkästi rimoja alas, kun vedätin. Jos suoran päässä oli lelu valmiina, niin rimat pysyivät paremmin. Tässä näki hyvin, että Devin arpoi askelmäärän suhteen ja sen takia tipautti välillä rimoja, kun ei saanut askelia sopimaan väleihin. Erilaisia hyppysuoria pitää siis treenata (otinkin heti treenin alle keskiviikkona vapaaharkassa, rimat 60 cm ja sujui hyvin etupalkalla).

Treenit: tehis-toko (HSKH)
Koira: Devin vajaat 2 v.
Aika & paikka: 18.3, Ojanko (halli)

Koemaiset treenit, ja koska olen kyllästynyt ALO:on, niin Devin pääsi tekemään eri luokista poimittuja liikkeitä. Tekniikkarikkeitä tuli siellä täällä, mutta ei mitään ennalta odottamatonta. Jääviä en ole tehnyt pitkään aikaan AVO-vaatimuksilla, joten näissä Devin kääntyi hieman minun perään. Noutoja olemme tehneet tosi vähän kokonaisina liikkeinä ja sivulletulot valuvat näissä. Olin kuitenkin tyytyväinen settiin. Devin oli iloinen ja energinen, tai ok, ehkä vähän turhan riehakas liikkeiden väleissä. Palkattomuus/sosiaalinen palkka saa selkeästi teinin vähän kiehumaan ja pitänee ruveta miettimään tätä. Nyt kun Devin pomppii kehusta tasajalkaa, niin muutaman liikkeen jälkeen suu on sen verran auki, että käsiin saattaa osua hampaita. Hups. Tässä vielä video:
Korjasin lopuksi vielä jäävät ja parin muistutuksen jälkeen Devin seisoi/makasi kuin tatti. Paikkiksista teimme 2 min istumisen kisamaisesti (tai jäin näkyville) ja Devin istui oikein nätisti. Tein makuun muista sivussa lyhyemmissä pätkissä.

Tänään raivostuttavan ihana teinipoika Devin täyttä 2 vuotta! Devin tuli taloon neljäntenä koirana, mikä tuntui aika hurjalta, koska ei minulla ollut tarkoitus kasvattaa koiralaumaa niin isoksi. Kaipuu agilitykentille vei kutienkin voitin ja halusin päästä kokeilemaan bc-agia uudelleen. Ja niin tuli Devin, enkä ole katunut päätöstä päivääkään. Kiitos Heidi-kasvattajalle mainiosta veijarista! (Koiralaumamme ei valitettavasti pitkään pysynyt neljässä, kun Ironin selän kunto vaan huononi.)

Kommentit