Tiistai-illan treenailut

Treenit: Remontti-ryhmä, agility (BAT, Riikka Korvenoja)
Koira: Devin 2 v.
Aika & paikka: 24.3, Ojanko (halli)

Tässä lyhyt videokooste, taitaa olla ensimmäinen agility-video Devinistä:

Rimat 55-60 cm ja ne pysyivät aika hyvin. Estefokuksen kanssa on edelleen työmaata, mutta he jotka ovat nähneet Devinin aiemmin, niin tietävät, että kehitystä on tapahtunut. Pohdimme Riikan kanssa treenien päätteeksi, että voisin jättää perus hyppy-käskyt pois ainakin hetkeksi, koska Devin reagoi niihin katsomalla minua, ennen kuin hyppää.

Pujottelu sujui ensimmäisessä ratapätkässä oikein hyvin, mutta sitten Devin rupesi jättämään viimeisen välin tekemättä ja tähän ei tuntunut auttavan mikään muu, kuin pujottelun suorittaminen toiseen suuntaan. Totesimmekin Riikan kanssa, että Devin rupeaa herkästi vaan toistamaan pujotteluvirhettä. Joten jos tulee virhe, niin kannattaa esim. tehdä pujottelu toiseen suuntaan ja sitten jotain ihan muuta ratakuviota, jotta saadaan nollattua tilanne.

Treenit: Ahkerat toko-kurssi (HSKH, Sanna Tiilikainen)
Koira: Tino vajaat 5 v.
Aika & paikka: 24.3, Ojanko (halli)

Illan teemana oli ruutu tai kaukot ja valitsin Tinolle ruudun, koska ruudun huono paikka oli jäänyt mietityttämään kokeiden jälkeen. Tino teki kuitenkin loistavan VOI-ruudun! Kovaa ruutuun, niin kuin yleensä, ja pysähdys (ilman käskyä) ruudun keskelle takaosaan. Tästä superpalkka! Jätettiin ruutu-treenit siihen ja juttelimme hetken ruudun paikan korjaamisesta. Tätä olen treenannut nyt taas aika vähän ja silloin kun olen treenannut, niin olen ottanut paikan korjaamista ruudun ulkopuolelta (lähinnä sivuilta ja takaa). Olisi kuitenkin tärkeää treenata korjauksia myös ruudun sisällä (koira jätetään esim. etureunaan ja siitä korjauskäskyllä keskelle).

Treenasin itsekseni Tinon kanssa kuuntelua jäävissä ja merkissä/kierrossa. Nämä ovat vaikeat Tinolle. Pitää pohtia, mikä avuksi.

Kommentit

Lähetä kommentti