Viikko 7: treenejä, harkkakoe ja uintia

Treenit: Remontti-ryhmä, agility (BAT, Anna Orenius)
Koira: Devin vajaat 2 v.
Aika & paikka: 10.2, Ojanko (halli)

Olipa oikein hyvät treenit! Rimat pysyivät (50-55 cm), kontaktit sujuivat (puomi ja A), pujotteluasento oli taas parempi ja ohjauskuviot taipuivat kivasti. 

Treenit: Ahkerat toko-kurssi (HSKH, Sanna Tiilikainen)
Koira: Tino vajaat 5 v.
Aika & paikka: 10.2, Ojanko (halli)

Kurssikerran teemana oli seuraaminen ja kontakti. Tinolla on tällä hetkellä pientä ongelmaa perusasennon kanssa seuraamisen yhteydessä. Perusasento jää ajoittain vinoksi, etenkin jos ensin seuruuttaa suoraan ja sitten pysähtyy. Tino meinaa nyt muutenkin edistää seuraamisessa, joten vinous perusasennoissa tulee sen myötä.

Treenit: tehis-toko (HSKH)
Koira: Devin vajaat 2 v.
Aika & paikka: 11.2, Ojanko (halli)

Jatkoimme liikkeelle lähtöjen kanssa ja saimme paljon hyviä toistoja. Uutena juttuna otimme ruudun pitkästä aikaa treenin alle Pekka Korrin treenivinkkien mukaan. Näin ensimmäisellä kerralla homma toimi oikein hyvin.

Paikkikset tehtiin lopuksi 3-4 koiran ryhmissä. Laitoin Devinille nameja ympärille ja poika keskittyi hyvin minuun.

Treenit: kontaktikurssi, agility (Senni Huotari)
Koira: Devin vajaat 2 v.
Aika & paikka: 13.2, Agility Akatemia

Mitäpäs muuta kuin juoksu-A:ta? Palkkaus aina lyhyen, suoran putken jälkeen. Heitetty palkka toimi paremmin kuin valmiina oleva palkka. En ottanut boksia nyt ollenkaan ja alasmenoaskeleet olivatkin alkuun huonot. Madalsimme A:ta hieman ja muutamien toistojen jälkeen alasmenot näyttivät paremmilta. Pitää nyt kuitenkin edelleen jatkossa ottaa ensin pari toistoa boksilla, kun boksi auttaa Deviniä tähtäämään alemmas kontaktipinnalle.

Harkkakoe: toko ALO
Koira: Devin vajaat 2 v.
Aika & paikka: 15.2 Porvoo D&C hallissa

Halli oli pieni ja ahdas, etenkin kun koiria oli paljon paikalla. Devin tuntui vielä ulkona ihan hyvältä ja tsemppasi myös alkuun hyvin hallissa odotellessa (ei haistellut, piti pyynnöstä kontaktia). Mutta kun odotus jatkui, niin en saanut enää kunnolla kontaktia Deviniin, vaan poika yritti päästä moikkaamaan muita koiria tai haistelemaan mattoa. Tästä tilanteesta sitten suoraan paikkamakuuseen, jolloin sama tilanne kuin huonosti menneissä kokeissa - koira ihan omassa kuplassa. Paikkamakuussa Devin oli rauhaton (ajoittaista vinkumista ja hännän heilutusta) ehkä ½ minuutta, minkä jälkeen nenä maahan ja haistelu alkoi (eikä loppunut). Koska oli harkkakokeet, niin menin Devinin luokse, otin pannasta kiini ja talutin pois. En tiedä oppiko mitään. Hitsin vaikeaa työstää nämä kisa-paikkamakuut, kun treeneissä ei käyttäydy tällä tavalla.

Yksilökehään mentäessä Devin oli edelleen ainakin osittain omassa kuplassa, eikä keskittynyt minuun. Remmiseuruun alku oli huono ja keskeytin liikkeen hetkeksi. Sain sitten edes pientä otetta teiniin ja jatkoimme. Remmiseuruun jälkeen sain Devinin paremmin hanskaan ja muut liikket sujuivat ihan kivasti, paikoitellen vissiin hienosti. Jossain vaiheessa vapaata seuraamista jopa huomasin, että seuraapa nyt nätisti. Palkkailin lelulla aina muutamien liikkeiden jälkeen.

Kisan tuomaroi HSKH-seurakaveri ja häneltä tuli ihan osuva kommentti Devinistä - ravistettava ennen käyttöä. Minun pitää jollain tapaa saada kerrottua Devinille ENNEN kehään menoa, että nyt tehdään yhdessä hommia, eikä sooloilla.

Devin oli kyllä (henkisesti) väsynyt harkkakokeen jälkeen ja uni maistui. Vaikka Devin on tottunut kulkemaan mukana erilaisissa tapahtumissa, niin taitaa kuitenkin edelleen kaivata lisää tällaisia kokemuksia. Illalla suuntasimme vielä Hyvinkäälle uimaan ja tällöin myös Tino pääsi mukaan.

Kommentit