Viikko 6 pakettiin

Treenit: Remontti-ryhmä, agility (BAT, Emma Lavikka)
Koira: Devin vajaat 2 v.
Aika & paikka: 3.2, Ojanko (halli)

Emmi oli tehnyt kivan ja aika suoraviivaisen/helpon radan ja tässä huomasi hyvin Devinin puutteellisen estefokuksen, kun kerrankin olisi saanut irrota enemmän. Devinillä oli rimat 50-55 cm, minkä selvitti oikein kivasti.

Pujottelussa Emmi kommentoi, että Devin piti päätä ylhäällä ja teki aika isoa pujotteluliikettä kropalla. Itse reagoin myös pään asentoon. Pujottelua on tullut treenattua nyt harvakseltaan, joten pitää taas jossain vaiheessa ottaa tehotreeniin.

Treenit: tehis-toko (HSKH)
Koira: Devin vajaat 2 v.
Aika & paikka: 4.2, Ojanko (halli)

Häiriötreenikerta - Devinin kanssa keskityimme kontaktin pitoon perusasennossa ja liikkeelle lähdöissä. Liikkeelle lähdöt ovat vaikeimmat, kun liikkuri näyttää aloituspaikan ja muutenkin liikkuroi. Hinkattiin sitten tätä.

Paikkikset tehtiin viimeisenä ja jostain syystä useampi koira vaikutti hieman levottomalta. Devin tietenkin yksi näistä. Huoh.

Tino: fysioterapia (Patricia Hirn) 5.2

Liike edelleen vähän ahdasta edestä ja ympyrällä vasemman etusen liikerata hieman epäpuhdas. Pahimmat kireydet olivat edessä (lavat) ja lisäksi takapäässä oli jumeja, koska Devin oli vahingossa törmännyt Tinoon edellisiltana.

Treenit: kontaktikurssi, agility (Senni Huotari)
Koira: Devin vajaat 2 v.
Aika & paikka: 6.2, Agility Akatemia

Paneuduimme taas A-esteeseen. Treenasimme täyskorkealla A:lla ja sillä Devinin askeleet eivät vaan osu yhtä kivasti ja varmasti kuin hieman madalletulla. Silloin kuin käyttää boxia, niin Devin selkeästi keskittyy siihen, että osuu boxin sisälle. Tämä aiheuttaa myös sen, että Devin saattaa ottaa pienen korjausaskeleen ennen boxia, jotta saa askeleet sopimaan. Kun taas ottaa boxin pois, niin askeleet ovat rennommat, mutta viimeinen askel ei välttämättä osu niin syvälle tai puhtaasti kontaktille, kun olisi toiveena.

Treenit: Riitta Korri-Jantusen ja Pekka Korrin toko-kurssi
Koira: Tino vajaat 5 v. ja Devin vajaat 2 v.
Aika & paikka: 7.2, Ojanko (halli)

Tino pääsi treenaaman Riitan valvovan silmän alle. Keskityimme ohjattuun noutoon ja siinä etenkin merkkiin. Tino jää sen verran kiinni kapuloihin, että jättää herkästi merkin tekemättä, joten nyt olisi tarkoitus nostaa merkin arvoa.
  • Häiriö-/kuuntelutreeniä: kapulat ihan lähelle merkkiä (½-1 metrin etäisyydelle) ja koira lähetetään merkille.
  • Merkin arvon nostamista: kun tehdään liike kokonaisuudessa, niin lähetys merkille, siitä noutamaan ja lopuksi vielä uudelleen merkille ennen palkkaamista. Eli palkkaa ei tule noutamisesta, vaan liike jatkuu vielä uudella lähetyksellä merkille.
Pekan puolelle otin Devinin. Halusin näyttää meidän ongelman liikkeelle lähtöjen kanssa ja mielestäni olosuhteet olivat sellaiset, että Devin luultavimmin mokaa (eli tiputtaa kontaktin). Kentällä oli paljon ihmisiä katsomassa, odotusalueella oli Deviniä hurmannut nuori bc-neiti ja bonuksena vielä liian tuttu (ja ihana) ihminen liikkurina. Devin kuitenkin tsemppasi ja piti kontaktia yllättävän hyvin. Pää laski muutamina kertoina hieman, mutta ei läheskään niin pahasti, kuin vielä viikkoa aiemmin. Niin kuin Pekkakin totesi, niin ilmeisesti treeni on tuottanut tulosta, joten ei jääty treenaaman tätä.

Seuraavaksi mietimme ruutua. Laitoin namialustan ruutuun ja Devin lähti siihen aika kivasti, mutta ajoittain kaartaen vasemmalle ja siitä sitten sivureunan kautta ruutuun. Sama juttu toistui myös ilman alustaa. Nyt pitäisi työstää suoraa linjaa ja tässä voisi kokeilla sellaista, että namialusta on muutamia metrejä ruudun jälkeen. Tässä tulisi vaihtelevasti vapauttaa suoraan namille tai pysäyttää ruutuun. Näin koira ei tiedä ennakkoon kumpi käsky tulee (vapautus vai seis).

Lopuksi juttelimme vielä paikkamakuusta ja Pekka oli Jessican kanssa samoilla linjoilla haistelusta. Lisäksi Pekka suositteli, että paikkiksien jälkeen koira viedään autoon tms., jolloin paikkiksiin tulisi ajatus, että "makaan ensin tässä ja sitten lähdetään kotiin". Näin koiralla ei olisi suuria odotuksia paikkiksen jälkeiselle elämälle (ei saa jättipalkkaa tai pääse tekemään vauhdikkaita liikkeitä).

Kommentit