Vastakäännös ja yliannostus ALO-liikkeitä

Treenit: Remontti-ryhmä, agility (BAT, Anna Orenius)
Koira: Devin vajaat 2 v.
Aika & paikka: 13.1, Ojanko (halli)

Mietintämyssyyn jäi etenkin vastakäännös. Olen tutustunut vastakäännöksiin nyt useamman kerran meidän remonttiryhmän treenissä ja vaikkei se ainakaan alkuun oikein tuntunut minun jutulta, niin Devinille liike kyllä sopii. Minähän ohjaan pitkälti perusohjausliikkeitä käyttäen, koska silloin minulla pysyy varmuus ja rytmi liikkumisessa mukana. Se miksi vastakäännös ei ole omalla mukavuusalueella johtuu siitä, että koira jää hetkeksi selän taakse ja itselleni tulee tällöin aina "missä koira"-fiilis. Menee varmasti hetki ennen kuin vastakäännös tuntuu luontevalta.

Rimat olivat tällä kerralla 45-50 cm ja Devin ei juurikaan tiputtanut rimoja. Pitää nyt ruveta taas nostamaan korkeutta. Keskiviikkona kokeilin korkeuden arvioinnissa (3 perussarjahyppyä + 9 jalan päässä okseri) 55-60-65 cm ja Devin hyppäsi rohkeasti.

Treenit: tehis-toko (HSKH)
Koira: Devin vajaat 2 v.
Aika & paikka: 14.1, Ojanko (halli)

Devinin ALO-kokeet lähestyvät, joten treenasin pelkkiä ALO-liikkeitä. Ja voi että ne rupeavat tulemaan korvista ulos! Remmiseuraaminen on tosi apaattinen ja epävarma. Itse lähden huomaamatta nykimään hihnasta, mikä ei tietenkään paranna asennetta. Seuraaminen vapaana oli ajoittain tosi nättiä, mutta Devinin keskittyminen tuntuu herpaantuvan helposti ja silloin seuraaminen on kaikkea muuta paitsi nättiä. Luoksetulo ja jäävät ovat ok:t, mutta näissä loppuasento jää herkästi vinoksi. Hypyssä Devin ennakoi seisomista tosi voimakkaasti ja lähtee lisäksi herkästi väistämään minua, kun tulen vierelle. Tästä on siis hyvä mennä kokeisiin reilun viikon kuluttua...

Paikkikset sujuivat kuitenkin ihan kivasti (istuminen 2 min ja makuu 4 min). Devin haisteli maata muutaman kerran, mutta oli rauhallinen.

Kommentit