Toko-koiran merkkejä

Treenit: tehis-toko (HSKH)
Koira: Devin reilut 1½ v.
Aika & paikka: 7.1, Ojanko (halli)

Aloitimme paikkiksilla (istuminen 2 min ja makuu 4 min). Devin oli kohtalaisen nätisti, ottaen huomioon, että hallissa oli kamala meteli ja vieressä juoksuinen Sole.

Treenien teemana oli häiriöt. Devinin kanssa tehtiin etenkin houkuttelemista luoksetulon ja paikkamakuun jätöistä ja kyllähän poika lankesi useamman kerran, mutta toisaalta myös skarppasi ja luopui häiriöstä tosi hienosti.

Tino: fysioterapia (Patricia Hirn) 9.1
Tino oli paremmassa kunnossa kuin viimeksi, mutta liike on edelleen ahdas edestä. Kireyksiä oli etenkin etupäässä ja selässä. Lannerangan lihakset ja reidet olivat kuitenkin melko rennot.

Devin: fysioterapia (Patricia Hirn) 9.1
Devin liikkui lähes kaikin puolin ok, ainoastaan vasemmalle taipuminen ympyrällä oli hieman hankala. Patricia mietti, että onkohan tämä "toko-koiran syndrooma", kun toko-koiralle ohjaajan oikealla puolella kulkeminen on usein vaikeampaa. Oikealla puolella oleva lihasjumi rintarangan ja lannerangan välissä viittaisi myös tokon aiheuttamaan jumiin. Muuten Devin oli oikein hyvässä kunnossa ja tuon selkäjumin lisäksi oli ainoastaan lapojen takana lievää kireyttä.

Kävimme kohtuullisen ahkerasti Ojangossa vapaatreenaamassa joululomalla (tuli toki myös treenattua kotona). Devinin kanssa olisi kiva saada kontaktiesteet kuntoon (agility), mutta matka taitaa olla pitkä ja kivinen... Molempien kanssa olisi lisäksi tarkoitus osallistua toko-kokeisiin 24.1, joten treenattavaa riittää.

Kommentit