Seniori, juniori ja... maisteri!

Rokotus 15.1, Pippin vajaat 13 v
Niin ne seniorikoirankin rokotukset vanhenevat, joten Pippin kävi Animagi Järvenpäässä Marika Karjalaisen luona uusimassa rokotussuojansa. Vaaka näytti 8,6 kg, sydän löi tasaisesti, eturauhanen oli kunnossa eikä veriarvoissa ollut mitään moitittavaa. Seniori on siis kunnossa, mutta hammaslääkärille pitäisi varata aika, jotta saisi puhdistettua hammaskivet sekä tarkistettua kuluneiden hampaiden kunto.

Treenit: kontaktikurssi, agility (Senni Huotari)
Koira: Devin vajaat 2 v.
Aika & paikka: 16.1, Agility Akatemia

Ilmoittauduimme Devinin kanssa kontaktikurssille ajatuksella "jospa kurssi auttaisi saamaan kontaktit kisavalmiiksi". Keskityimme ensimmäisellä kerralla A-esteeseen. Devin osuu oikein nätisti alasmenoon, kunhan lähtee A:lle reippaasti. Eli hyvä ylösmeno (selkeät laukka-askeleet) johtaa yleensä hyvään alasmenoon. Olen tähän asti pitänyt etupalkkaa valmiina, mutta kun sujui sen verran hyvin, niin lisäsimme lyhyen, suoran putken A:n jälkeen ja heitin lelun sitten palkaksi vasta putken jälkeen. Devin teki oikein nättejä toistoja ja kokeilimme ensimmäistä kertaa A:ta ilman boxia., mikä sujui oikein kivasti. Taidan lähteä häivyttämään boxia niin, että teen treenien alussa aina muutaman toiston boxilla, mutta sitten otan boxin kokonaan pois.

Uinti 18.1
Juniori ja maisteri (siis uimamaisteri tietty) pääsivät pitkästä aikaan Hyvinkäälle uimaan. Johan oli menoa ja vilskettä. Aloitin Devinin tankkauksen (nesteytyksen) jo edeltävänä päivänä FitDog Energy & Rehydrate juomalla, kun juniori meni silloin viime uintireissun jälkeen niin kuivaksi ja lihakset olivat ihan kireänä. Uimamaisteri Tinolla oli tapansa mukaan hullunkiilto silmissä, mikä myös vaikuttaa uintiasentoon (ui melko pystyssä).

Treenit: Remontti-ryhmä, agility (BAT, Anna Orenius)
Koira: Devin vajaat 2 v.
Aika & paikka: 20.1, Ojanko (halli)

Rata oli meille aika vaikea, rimat 50 cm. Oli paljon takaakiertoja, pyörityksiä ja päällejuoksuja. Devin jää aika vahvasti minuun kiinni pyörityksissä, joten sitten kun pitäisi lähettää jonnekin, niin poika käy vaan kierroksilla, eikä katso eteen. Toisissa paikoissa Devin taas irtoaa yhtäkkiä ja lähtee väärille esteille, mutta tämä on tällä hetkellä iloinen asia, koska olisi kyllä tärkeää saada estefokus paremmaksi. Juoksu-A sujui muuten taas hienosti ja tässä Devin osaa fokusoida eteen.

Kommentit