Palkkaatko korjauksesta?

Johan olisi paljon kirjattavaa viime päivistä, joten ei taida auttaa kuin lähteä pilkkomaan päivien tapahtumat tänne yksi kerrallaan.

Treenit: kontaktikurssi, agility (Senni Huotari)
Koira: Devin vajaat 2 v.
Aika & paikka: 23.1, Agility Akatemia

Työstimme tällä kerralla puomia ja pääsimme jopa niin pitkälle, että tehtiin koko puomi etupalkalla (lelu). Aiemmin lelupalkka on aiheuttanut tässä joko sen, että Devin poistuu puomilta ilman lupaa tai että jää liian ylös kontaktipinnalle, mutta nyt siis toimi. Devin hidasteli ajoittain puomilla ja sille oli selkeästi vaikeampaa olla minun vasemmalla puolella kuin oikealla. Kun olin oikealla puolella, niin saimme jo oikein reippaita toistoja.

Devin lähti kontaktilta kerran ilman lupaa ja siitä toki huomautin. Tämän jälkeen Devin sai tehdä pelkän alastulon kerran uudelleen, minkä tekikin tosi hienosti. En kuitenkaan palkannut tästä muulla tavoin kuin aika neutraalilla kehulla ja lähdin sitten uusimaan koko puomin. Devin teki nyt puomin oikein, mutta varovaisemmin. Tässä Senni sitten kommentoi, että olisi itse palkannut alastulon korjauksesta ihan kunnolla (kun kerran korjasi hienosti), jottei koiralle tulisi epävarma olo. Itselläni on ollut sellainen toimintamalli, etten palkkaa korjauksesta. Tällä haen sitä, että koiralle tulisi selkeä toimintamalli sen suhteen, ettei ole ok poistua luvatta. Eli en anna uutta mahdollisuutta suorittaa estettä ennen kuin korjaus on tehty ja pelisäännöt käyty sen myötä uudelleen läpi.

Nyt palkkaamaton korjaus kuitenkin aiheutti sen, että seuraava toisto oli aiempaa epävarmempi ja hitaampi. Haluan kuitenkin (tietty), että puomi tehdään ripeästi ja itsevarmasti. Summa summarum taitaa olla se, että nyt vielä, kun puomi on Devinille kohtuullisen uusi este, niin en jatkossa suhtaudu mahdollisiin korjauksiin yhtä "jyrkästi". Sitten kun Devin tekee puomia kovaa ja varmuudella, niin pitänee miettiä asiaa uudelleen.

Kommentit