Alkuviikon treenailut

Nopea listaus ma-ke treeneistä, ennen kuin unohdan tärkeimmät asiat.

Treenit: Jessica Svanljungin toko-tunti
Koira: Tino vajaat 5 v.
Aika & paikka: 26.1, Söderkulla

Ohjattu nouto - (minun) oikea on vaikea Tinolle, kun taas vasen sujuu kivasti. Oikealle lähtöä voisi auttaa sekä sillä, että odotan, että Tino katsoo oikeaa kapulaa, että sillä, että otan itse askeleen oikealle ennen lähetystä. Merkkiä pitää ruveta ottamaan mukaan lähetettynä ja palkata, ennen kuin päästää noutamaan (tämä tärkeää Tinon kanssa, kun jää niin kiinni kapuloihin).

Treenit: Jessica Svanljungin toko-tunti
Koira: Devin vajaat 2 v.
Aika & paikka: 26.1, Söderkulla

Perusasento/työmoodi - koiran pitää itse tarjota kivaa työmoodia! Itse herkästi autan Deviniä tässä innostamalla jne., mutta olisi tärkeää, että myös Devin olisi valmis panostamaan treeneihin. Jos Devin ei tule hyvällä asenteella sivulle, niin sitten reaktio "hus, pois" ja kokeillaan uudelleen. Kun asenne on hyvä, niin palkkaus, myös vaikka perusasento olisi hieman vino.

Liikkeelle lähdöt - Devin laskee nyt pään heti, kun lähdetään liikkeelle. Tähän ainakin treeniin sivulla olemista, seuraa-käsky (ilman liikkeelle lähtöä) ja palkkaus, kun pitää kontaktia hyvin. Kun tämä sujuu hyvin, niin ihan askel, pari eteenpäin ja palkka, kun kontakti pysyy.

Haistelu - kova kuri tähän, Devin ei saa haistella, kun on minun kanssa. Vaikka laitan maahan odottamaan, kun juttelen kouluttajan kanssa, niin ei saa haistella. Tässä saa olla tosi nopea reagoimaan, koska Devinillä menee nenä maahan niin herkästi, kun ei ole muuta työtä tarjolla. Paikkamakuuta työstettiin niin, että oli nami etutassujen välissä ja Devin yritti vaan muutaman kerran laittaa nenän maahan tässä. Kielletty nami auttoi selkeästi tsemppaamaan.

Treenit: Remontti-ryhmä, agility (BAT, Riikka Korvenoja)
Koira: Devin vajaat 2 v.
Aika & paikka: 27.1, Ojanko (halli)

Rata pyöri aika lailla parin putken ja muutamien hyppyjen ympärillä, mikä oli minulle vaikea hahmottaa, kun sama kohta tuli uudelleen ja uudelleen pienillä muokkauksilla. Teemana oli pakkovalssit sekä putkilla että hypyillä. Devin sai hypätä 50 cm, mikä sujui oikein hyvin.

Meidän tarvitsisi kyllä päästä tekemään vähän suoraviivaisempaa rataa, kun treeniradat ovat jo syksystä lähtien olleet aika kiemuraiset. Devin rupeaa pikku hiljaa olemaan esteiden suhteen kisavalmis, mutta ei olla lainkaan päästy tekemään pidempiä ratasuorituksia.

Treenit: Ahkerat toko-kurssi (HSKH, Carita Kuparinen)
Koira: Tino vajaat 5 v.
Aika & paikka: 27.1, Ojanko (halli)

Tinon 7 kerran toko-kurssi alkoi tiistaina. Ensimmäisen kurssikerran teemana oli jäävät. Keskityimme Tinon kanssa erotteluihin, kun pitäisi ruveta treenaamaan zetaa. Treenivinkkeinä tuli muun muassa kiertojen kautta tehdyt jäävät - sekä luoksarityyppisesti (rintama koiraa kohti) että ruudun kutsun tyyppisesti (selkä koiraa kohti). Kuuntelua voisi lisäksi tehdä temppujen yhteydessä.

Treenit: tehis-toko (HSKH, Mari Leiviskä)
Koira: Devin vajaat 2 v.
Aika & paikka: 28.1, Ojanko (halli)

Devin teki kehäntuloa, liikkeelle lähtöjä ja liikkeiden välejä. Muut sujuivat hyvin, mutta liikkeelle lähdöt olivat kyllä vaikeat. Kontakti tippuu heti, kun otan askeleen eteenpäin. Huomautin aina tästä ja annoin uuden seuraa-käskyn, jolloin Devin toki korjasi kontaktin, mutta oli vaikeaa saada onnistuneita lähtöjä.

Kommentit