Pikainen treenimuistio, ja talvinautintoa kera hoitokoiran

Treenit: Remontti-ryhmä, agility (BAT, Anna Orenius)
Koira: Devin reilut 1½ v.
Aika & paikka: 16.12, Ojanko (halli)

Eipä nyt ihan enää muistu mieleen, mitä kaikkea teimme viime viikon agilitytreeneissä, jotain ratakuviota, rimat 45-50 cm. On kuitenkin mainittava, että Devin pääsi tekemään A:ta ensimmäistä kertaa esteiden kautta (lähestyminen putkelta) ja parin toiston jälkeen suoritukset rupesivat näyttämään jo oikein kivoilta. Palkka oli valmiina A:n jälkeen ja A:lla toki boksi.

Treenit: tehis-toko (HSKH, Mari Leiviskä)
Koira: Devin reilut 1½ v.
Aika & paikka: 17.12, Ojanko (halli)

Paneuduimme taas perusasioihin Marin kanssa: sivulletulo ja luoksetulo. Sivulletuolosta haluan sähäkämmän ja luoksetulosta reippaamman. Luoksetulon suhteen teemme nyt läpijuoksu-kuurin ja sivulletulon kanssa jumpataan lähityöskentelyä korkeassa vireessä.

Treenit: Jessica Svanljungin toko-tunti
Koira: Tino reilut 4½ v.
Aika & paikka: 22.12, Söderkulla

Keskityimme tällä kerralla ruutuun, tunnariin ja seuruuseen. Ruutu on nyt taas vaikea Tinolle, eikä koko ruutua tunnu löytyvän, jos sitä ei käy näyttämässä etukäteen. Teimme sellaista treeniä, että hallin vastakkaisissa kulmissa oli ruudut ja lähetin vuorotellen Tinoa niihin. Käytimme kosketusalustaa ruuduissa ja palkkasin Tinon ollessa ruudussa. Jessica suositteli, että käyttäisin nyt alustaa ruudussa aina ensimmäisessä toistossa ja lisäksi välillä valmista lelupalkkaa, jotta Tinon itseluottamus kasvaisi.

Tunnarissa Tino tsemppasi hyvin, vaikka lähti ensin Jessican luokse ja ihmetteli sitten merkkiä yms. ennen kuin tajusi, että tässä oltiinkin tekemässä jotain muuta ja suuntasi tunnarirville. Tino haisteli hyvin, ohitti ensin oman vaikka selvästi merkkasi sen, mutta palasi sitten lähes heti ja nappasi oman mukaan. Palautti reippaassa ravissa. Jessica sanoi, ettei ainakaan tässä vaiheessa puuttuisi palautusvauhtiin.

Seuraamisessa on taas ollut hieman ongelmia kontaktin kanssa, joten teimme häirittyä seuraamista. Tino rupesi skarppaamaan ihan kivasti muutaman huomautuksen jälkeen.







Ihanaa, kun on tullut lunta ja on pakkasta! Meillä on nyt metsästyslinjainen irlanninsetteri Repe hoidossa muutaman viikon ajan.

Kommentit