Parin viikon treenikooste sekä jäykkä paimen

Treenit: Remontti-ryhmä, agility (BAT, Anna Orenius)
Koira: Devin reilut 1½ v.
Aika & paikka: 2. ja 9.12, Ojanko (halli)

Olemme tehneet molemmilla kerroilla ratatreeniä ja pystymme Devinin kanssa kokoajan tekemään vähän pidempiä pätkiä. Viime tiistaina taisimme tehdä jo 7 estettä putkeen. Radat ovat paikoitelleen olleet aika haastavat, mutta yllättävän hyvin Devin on suoriutunut. Rimoja tulee välillä alas (rimat 45-50 cm), mutta tässäkin on tapahtunut kehitystä. Takaakierrot taitavat olla rimojen suhteen vaikeimmat, koska Devin kiertää mielellään siivekkeen niin läheltä. Pilkoimme tämän takia takaakierrot pienempiin osiin ja palkkasimme etenkin taakse menemisestä jättämällä lelun hypyn taakse.

Pujottelu on edennyt kivasti: Devin osaa jo pujotella täydet 12 keppiä. Ja eilen kävin vapaatreenamassa ennen toko-treenejä ja Devin pääsi ensimmäistä kertaa tutustumaan täyskorkeaan A-esteeseen (boxi alasmenolla). Alasmenolle tuli hienosti 2 pomppua, mutta ylösmenolla Devin vähän empi ja siinä ei tullut puhtaita pomppuja (sen sijaan jotain laukka/ravi sekoitusta).

Tino: fysioterapia (Patricia Hirn) 10.12
Tino pääsi ekstrakerralle Patrician luokse, kun vasen etunen on nyt ollut kipeänä (ja sen takia myös muu kroppa jumissa). Liike ei ollut ihan puhdas käännöksissä ja lihaskireyksiä oli poikkeuksellisen paljon ja kireydet olivat normaalia pahemmat. Tino saa nyt jatkaa tulehduskipulääkekuuria vielä viikon verran.

Treenit: tehis-toko (HSKH)
Koira: Devin reilut 1½ v.
Aika & paikka: 3. ja 10.12, Ojanko (halli)

Viime viikolla pohdimme jääviä (maahan & seis) ja luoksaria. Jäävissä olen yrittänyt ottaa käyttöön uuden maahan-käskyn, mutta Devin ei mene yhtä nopeasti maahan sillä kuin vanhalla käskyllä. Jatkoa ajatellen haluaisin kuitenkin opettaa tämän uuden maahan-käskyn, mikä tulisi myös luoksariin.

Luoksarin haluaisin vauhdikkaammaksi. Devin tulee jotenkin epäröiden kohti, jos otan koemaisen luoksarin (ALO). Kierron kautta tulee paljon reippaammin.

Eilen meillä oli kisamainen treeni. Kävin ennen tokoilua tekemässä jonkun verran agia, enkä tiedä vaikuttiko tämä, mutta Devin tuntui jotenkin vähän vaisulta. Seuraaminen ei ollut yhtään niin energistä kuin normaalisti ja tuli matkan varrelle muitakin mokia.

Paikkikset ovat nyt sujuneet kivasti. Eilen teimme jopa 2 min istumisen ja 4 min makuun (osa piilossa) ja Devin oli oikein nätisti.

Kommentit