Perusasentoa ja juoksu-A:ta

Treenit: tehis-toko (HSKH, Mari Leiviskä)
Koira: Devin 1½ v.
Aika & paikka: 12.11, Ojanko (halli)

Keskityimme sivulletuloon ja perusasentoon. Devin tuli jostain syystä ensin tosi vinoon sivulle, mutta skarppasi kyllä muutamien korjauksien jälkeen. Tässä avainsana oli taas se, ettei Devinille voi antaa liian monta mahdollisuutta korjata. Jos ei korjaa yhden uuden sivu-käskyn jälkeen, niin sitten korjaan asennon siirtämällä Devinin oikeaan paikkaan.

Sivulletulossa Devin tekee herkästi ison kaarteen joko vierelläni tai taakseni. Tätä jumpattiin noudon yhteydessä antamalla uuden sivu-käskyn, kun Devin oli lähestymässä ja siitä sitten välittömästi vapauttamalla leluun. Ajatuksena on luoda Devinille ajatus siitä, että on kiire tulla sivulle (ei ole aikaa kaarratella).

Treenit: Katja Alalaurin juoksu-A kurssi
Koira: Devin 1½ v.
Aika & paikka: 15.11, Lahti

Lauantaina oli oikein antoisa juoksu-A kurssi A-Qilityn hallissa Lahdessa. Juoksu-A:ta treenattiin boxin avulla (boxi-metodista voi lukea enemmän esim. täällä).

Olin opettanut boxin Devinille etukäteen sille tasolle, että osasi jo mennä pompulla boxiin ja pois. Olin palkannut heittämällä lelun, kun Devin on ponnistamassa pois boxista, mutta tässä Devin ehtii aina vilkaista minua. Kokeilimme nyt etupalkkaa ja tämä toimi paljon paremmin, kun fokus pysyi edessä. En ole aiemmin ottanut omaa liikettä mukaan, mutta sain nyt kokeilla kävelemistä, eikä Devin tuntunut välittävän liikkumisestani. Pitää nyt pikkuhiljaa ottaa enemmän liikettä ja ohjausta mukaan.

Koska boxiin meno ja poistuminen oli sen verran hyvällä mallilla yksittäisenä harjoituksena, niin Devin sai kokeilla hyppymatriisia yhdistettynä boxiin. Tässä haetaan samaa pomppu-rytmiä kuin mitä tulee olemaan A:lla. Tämä sujui oikein hyvin ja sekä askelväleihin että boxiin näytti tulevan siistit, neljän tassun osumat.

Koska myös hyppymatriisi sujui hyvin, niin Devin pääsi kokeilemaan boxia madalletulla A:lla. Devin sai ensin juosta A:n läpi pari kertaa ilman boxia, koska poika ei ole aiemmin päässyt edes tutustumaan A-esteeseen. Tämän jälkeen lisäsimme boxin ja suoritukset näyttivät oikein kivoilta. Palaamme kuitenkin vielä maatyöskentelyn pariin hetkeksi, kun pitää totutella Devin siihen, että liikun. Oli silti kiva nähdä, että askelrytmi näytti hyvältä myös A:lla.

Vapaatreenattuakin on oikein reippaasti, etenkin koska Tinon VOI-koe on lähestymässä (hui!), mutta siitä ei nyt sen enempää. 

Kommentit