Devin treenaa ja Tino toipuu

Treenit: Remontti-ryhmä, agility (BAT, Riikka Korvenoja)
Koira: Devin 1½ v.
Aika & paikka: 25.11, Ojanko (halli)

Riikka oli tuuraamassa tällä kerralla ja teimme pientä ratakuviota hypyillä ja putkilla, Devinillä rimat 45 cm. Keskityimme etenkin valsseihin, missä koiranpuoleinen käsi pysyi ohjaavana kätenä koko valssin läpi. Tämä sopi meille tosi hyvin ja pitääkin jatkossa miettiä tarkemmin missä kohtaa vaihtaa ohjaavaa kättä valssin aikana/jälkeen.

Omatoimialueella oli pujottelutreeni. Pujottelu (6 keppiä) sujui ihan kivasti Devinin kanssa ja kokeilin myös laittaa kaksi kuuden kepin settiä peräkkäin pari metriä toisistaan. Umpikulman puolelta Devin osasi hyvin jatkaa pujottelua ensimmäisen sarjan jälkeen, mutta avokulman puolelta tämä oli vielä liian vaikeaa.

Treenit: tehis-toko (HSKH)
Koira: Devin 1½ v.
Aika & paikka: 26.11, Ojanko (halli)

Tehiksen viikkoharkoissa oli vuorossa häiriötreenit. Devin sai tehdä omalla vuorollaan paikkamakuutreeniä. Pari muuta tehisläistä tuli koiriensa kerä häiriöksi riviin ja he vapauttivat ja leikittivät koiriaan aina välillä. Devin oli aika kiinnostunut muiden puuhailuista ja pääsin joitakin kertoja korjaamaan ei-toivottua käytöstä (liian iloista kontaktia muihin koiriin), jonka jälkeen Devin skarppasi ihan kivasti.

Tinon vuositarkastus torstaina 27.11

Eilen vietimme pitkän illan Animagi HauMaussa ortopedi Pauli Keräsen luona. Tino on viime viikon kommelluksien jälkeen ollut edelleen tosi jäykkä, vaikka epäpuhtaus onkin hävinnyt. Lisäksi oli muutenkin aika käydä olkapään vuositarkastuksessa.

Tässä ontumatutkimus: "OTJ patellan alla kulku-uran prox päässä hieman napsahtelua. OEJ olan abduktio jännittyy. OEJ supraspinatus atrofinen. Triceps trigger. Jännittää olan ääriliikkeitä. VTJ reiden etupuolen lihasten jännitystä. VEJ olan lihasten jännitystä/abduktio lievä jännitys. Selän lihasten lievää jännitystä ja rintarangan lopun taivutuksen jännitystä."

Koska oireita löytyi vähän ympäri kroppaa, niin Tinolta kuvattiin olkapäiden lisäksi selkä, polvet ja lonkat. Vasemman olkapään nivelrikkomuutokset olivat lisääntyneet (tämä siis odotettavissa ja normaalia, kun puhutaan nivelrikosta). Lisäksi oikeassa olkapäässä oli pienen pientä muutosta nivelpinnassa (tästä ei tarvitse ainakaan tässä vaiheessa huolestua). Polvissa ja lonkissa ei ollut mitään poikkeavaa ja selkä oli muuten normaali, mutta L6/7 välissä oli fasettinivelen lievä reaktio (tästäkään ei tarvitse huolestua).

Tässä vaiheessa ei siis ollut mitään kovinkaan yllättävää, mutta koska Tino on nyt sen verran jumissa, niin Keränen määräsi kahden viikon tulehduskipulääkekuurin sekä siksi ajaksi remmiliikuntaa.

Kommentit