Pilkahdus agilityä

Tämä on melkein liian hyvää ollakseen totta. Devin on päässyt jo kolmesti ihmettelemään agilityn saloja sitten viime postauksen.

Hyppytekniikka 17.10: Devin ja vähän Tinokin

Ensikosketus aglityyn reilun kuuden viikon tauon jälkeen tapahtui luonnollisesti hyppytekniikan merkeissä kotipihalla. Devin sai lämmitellä parilla perussarjatoistolla (5 hyppyä), sitten korkeudenarviointia (35-40-45-35 cm) ja lopuksi askeleen pidennystä (6-7-8-9 jalkaa). Harjoitukset sujuivat pääsääntöisesti oikein mallikkaasti.

Tino ei meinannut uskoa korviaan, kun kutsu kävi perussarjan luokse. Kysyin viimeksi Patrician luona käydessäni, että voisikohan Tino tehdä helppoja hyppytekniikkatreenejä. Patrician mukaan perustreenit voisivat olla ihan hyvää jumppaa Tinolle, niin kauan, kun suoritukset tapahtuvat hyvällä alustalla ja järkevässä vireessä. Tino pääsi tekemään pari perussarjaa ja pari askeleen pidennystä, ja teki kyllä niin hienosti töitä.

2x2 pujottelu 19.10: Devin

Pikakelauksena kuuteen suoraan keppiin sujui yllättävän helpolla. Aloitin treenit kahdella keppiparilla (4 keppiä) ja ensin pari toistoa niin, että keppiparit olivat hieman auki. Tämän jälkeen suoristin kepit neljäksi suoraksi ja sitten lisäsin vielä viimeiset kaksi keppiä, eli kuusi suoraa keppiä. Toistoja tuli yhteensä 10-15.

Devinillä oli ennen taukoa isoja vaikeuksia lähteä pujottelemaan vasemmalta (avokulman suunnalta), mutta nyt myös tämä puoli onnistui, vaikka oli kyllä selvästi vaikeampi kuin toinen puoli.

Treenit: Remontti-ryhmä, agility (BAT, Anna Orenius)
Koira: Devin 1½ v.
Aika & paikka: 21.10, Ojanko (halli)

Pääsimme eilen vihdoin ja viimein mukaan BATin ryhmätreeneihin. Devin on päässyt aivan mahtavaan ns. Remontti-ryhmään, mikä on suunnattu nuorille koirille. Kouluttajina ovat Anna Orenius ja Iida Vakkuri, joten olemme ihan huippukäsissä.

Devin pääsi tekemään kaksi reilut 5 min treenisessiota, rimat 35-40 cm. Treenien teemana oli estehakuisuus ja rata oli hyppis ilman pujottelua. Estehakuisuutta testattiin radalla niin irtoamisella kuin ansaesteillä. Devinillä ei ole ollut mikään paras estehakuisuus ja se jää edelleen kiinni minuun tietyissä paikoissa, mutta rupeaa samalla nyt lukemaan rataa ihan mukavasti.

Mietteitä treeneistä:
  • VastakäsiDevin vastaa todella hyvin tähän, ja tilanteesta riippuen saattaa jäädä kiinni minuun/käteen. Näin kävi yhdessä paikassa, missä seuraavana esteen oli tumma putki, johon tuli takaaleikkaus. Devin ei edes katsonut putkeen, vai jäi pyörimään jalkoihini. Tämä treenilistalle!
  • Putkijarru treenilistalle! Kokeilimme putkijarrua pari kertaa lelupalkalla ja Devin kääntyi tosi kivasti, mutta pitää siis treenata tuokin liike (ei olla aiemmin lainkaan tehty).
  • Olin itse päättänyt, että treenisessiot pitää olla Devinin vireen kannalta selkeästi mietittynä. Eli en pohdi ohjausta silloin, kun koira pyörii jaloissa, vaan lähdemme heti suorittamaan (turha junnaaminen pois). Jos on tarvetta pohtia, niin silloin koira odottaa maassa (rauha-käsky). Tämä voi kuulostaa ihan itsestäänselvyydeltä, mutta kyllä treeneissä näkee paljon sellaista, että tutustutaan johonkin kohtaan uudestaan tai haetaan lähetyspaikkaa tai mietitään radan jatkamista pyörien epämääräisesti samalla, kun koira pyörii jaloissa tai puuhastelee omia. Eikä tämä edes ole mikään ongelma kaikkien koirien kanssa, mutta olen ehdottomasti sitä mieltä, että Devin toimii parhaiten, kun sillä on selkeä tehtävä, mihin saa fokusoida. Muuten alkaa herkästi turha kiihkoilu ja huutaminen (minulle siis).
  • Kehuja Anna tykkäsi Devinistä ja kehui etenkin sitä, miten hyvin Devin vastaa ohjauksiin, ja vielä enemmän sitä, kun Devinille pystyi jättämään lelun esim. mutkaputken jälkeen palkaksi ilman, että Devin juoksisi suoraa reittiä lelulle, vaan suorittaa pyydetyt esteet ensin. Tätä pitää kyllä edelleen treenata, kun en ole vakuuttunut siitä, ettei Devin jossain vaiheessa suoristaisi linjoja, jotta pääsisi nopeammin palkalle.
Komea Devin 16.10.2014
Devin 16.10.2014
Metsäpeikko Pippin 16.10.2014
Tino 16.10.2014
Paimenet sulassa sovussa 16.10.2014
Hups... 16.10.2014
Kaverukset 16.10.2014

Kommentit