Juoksemisen iloa jne.

Treenit: Remontti-ryhmä, agility (BAT, Iida Vakkuri)
Koira: Devin 1½ v.
Aika & paikka: 28.10, Ojanko (halli)

Illan teemana oli kontaktit. Meillä on kontaktit vielä ihan alkuvaiheessa, mutta lähdimme heti pohtimaan puomin alasmenoa (2 on 2 off). Devin osaa asennon, mutta heti kun otetaan vauhtia ja/tai hetsaamista mukaan, niin lähtee kauniin loikan kautta etupalkalle pysähtymättä. Deviniä ei haittaa vaikkei saa tästä palkkaa (avustaja nappaa lelun pois ja/tai kiellän ottamasta lelun) tai vaikka tulee huomautus, koska on vaan niin palkitsevaa päästä juoksemaan. Ratkaisuna voisi olla ottaa alastulolle kosketusalustan vahvistamaan paikkaa tai laittaa Devin remmiin nyt hetkeksi, jotta se kovasti palkitseva juokseminen saataisiin estettyä.

Devin pääsi lisäksi tutustumaan keinuun 2-3 kertaa. Iida piti keinua paikoillaan, kunnes Devin oli päässyt keinun päähän ja laski sitten hitaasti alas. Vaikka Devin oli hieman jännittynyt, kun pääsi keinun päähän (keinu vähän heilui sivusuunnassa), niin oli kuitenkin aina reippaasti lähtemässä uudelleen keinulle.

Meillä oli lisäksi vapaatreenialue, missä pääsin tekemään 6 suoraa keppiä. Devin työskenteli oikein kivasti ja nyt rytmi rupeaa olemaan hyvä molemmilta puolilta lähetettynä. Avokulman puoli on edelleen huonompi ja siinä tuli muutamia sisäänmenovirheitä (kiertää ensimmäisen kepin väärältä puolelta).

Treenit: tehis-toko (HSKH)
Koira: Devin 1½ v.
Aika & paikka: 29.10, Ojanko (halli)

Jatkoimme luoksetulon jättötreenien parissa, sekä liikkuroituna että ilman liikkurin käskyjä. Devin nykii herkästi, etenkin jos välimatka on pidempi, ja nykimistä esiintyi niin liikkurin kanssa kuin ilman. Tein sitten muutaman kerran lyhyemmältä etäisyydeltä ja silloin sujui hyvin, lisäksi myös niin, että pysähdyin ja käännyin ensin lyhyen matkan päähän ja jatkoin tästä sitten kauemmaksi. Tämäkin onnistui hyvin.

Muista liikkeistä ei nyt ole mitään erikoista "ilmoitettavaa", paitsi että paikkamakuu oli taas aika kiva. Alussa pientä haistelua ja tämän jälkeen Devin lähinnä katsoi välillä sivuille, mutta on jo paljon rauhallisempi kuin aiemmin.

Kommentit