Perustreeniä ja viilausta vailla valmis VOI-koira

Treenit: tehis-toko (HSKH)
Koira: Devin 1½ v.
Aika & paikka: 17.9, Ojanko (ulkokenttä)

Meillä oli tällä kertaa teemana häiriötreenit. Devin teki häirittyä perusasentoa & paikkamakuuta. Molemmissa mokaili, mutta skarppasi ajoittain myös oikein hyvin. Teimme lopuksi vielä normi paikkamakuu ja -istuminen. Devin piippaili välillä ja siitä huomautin, mutta oli muuten melko rauhallinen.

Treenit: Jessica Svanljungin toko-tunti
Koira: Tino 4½ v.
Aika & paikka: 23.9, Gumbostrand

Päädyimme tekemään VOI-luokan tsekkauksen Tinon kanssa. Kävin viemässä kosketusalustan ruutuun ja näytin sen Tinolle, ennen kuin aloitimme.

Seuraaminen oli oikein kiva ja kontakti pysyi lähes koko ajan. Perusasento menee herkästi vinoon, jos tulee pysähdys heti täyskäännöksen jälkeen. Näitä pitää treenata.

Istuminen seuraamisen yhteydessä oli Jessican mukaan hieman tahmea, mutta muuten siisti.

Luoksetulo oli oikein hieno! Tino ei tullut liian kovaa, mutta kuitenkin reippaasti, joten pysähdykset olivat hyvät ja napakat.

Ruutu tehtiin hieman lyhyemmältä matkalta. Tino lähti ihan hyvin laukalla, teki pienen kuplan ennen ruutua, mutta korjasi linjan ja meni hyvin ruutuun. Kävin palkkaamassa ja otimme sitten vielä loppuosan. Tino tuli yllättävän hyvin sivulle. Valui kyllä hieman eteen, mutta tätä on treenattu niin vähän.

Metallinouto oli odotetusti huono. Olen nyt treenannut pelkkää juoksuttamista kapula suussa ja vapauttanut leluun, enkä lainkaan kokonaisena liikkeenä. Tino lähti hyvin kapulalle, empi hetken nostoa, tiputti kapulan puolessa välissä (nosti kyllä ilman erillistä käskyä) ja tuli loppumatkan ravissa. Tino tipautti sitten kapulan vielä kerran, kun tuli sivulle, eikä korjannut itsestään. Jessica meinasi, että jos se metalli nyt poistuu, kun uudet säännöt tulevat, niin ei uhraisi ihan kauheasti aikaa sen opettamiseen. Toki tietyt kriteerit pitää olla, mutta ei ehkä tarvitse treenata metallia täydelliseksi.

Hyppynouto oli siisti. Paluu olisi voinut olla reippaampi, mutta metallinouto taisi olla vielä kummittelemassa muistissa.

Tunnaria tehtiin lyhyeltä matkalta ja 4 kapulalla. Tino etsi rauhallisesti ja merkkasi Jessican mukaan heti oman, mutta jatkoi kuitenkin muiden haistelua ja lähti lisäksi pidemmälle etsimään, jospa kapuloita olisi ollut lisää. Tino palasi kuitenkin tunnaririvin luokse ja nappasi sitten heti oman ja palautti siististi sivulle. Jessica ehdotti, että tunnaria voisi treenata oikein läheltä ja niin, että kapuloita on paljon.

Lopuksi vielä kaukot, mitkä sujuivat kivasti. Ensimmäinen vaihto (m-i) oli tahmea, muut paremmat. Kokeilimme lisätä hauskuutta kaukoihin vapauttamalla heti yhden vaihdon jälkeen kiertämään tolppaa (koiran takana). Tätä pitää nyt aina välillä käyttää ja kaukojen valmistelemiseen voisikin sitten jatkossa käyttää "kaukot + kierrä", jotta Tinon into olisi kovempi.

Treenit: Jessica Svanljungin toko-tunti
Koira: Devin 1½ v.
Aika & paikka: 23.9, Gumbostrand

Tino ei käyttänyt kuin noin 20 min meidän ½ tunnista, joten Devin pääsi myös hetkeksi tekemään. Katsoimme lähinnä perusasentoa ja sivulletuloa. Devin jää herkästi hieman matalaksi, vaikka pitääkin hyvin kontaktia. Esimerkiksi sivullenousu maasta on sellainen lässähtänyt. Pohdimme, että voisin opettaa Devinille nenäkosketuksen käteen, minkä avulla saisin asennon pystymmäksi.

Ai niin, ja lopuksi vielä kuvia Tinosta HSKH:n seuramestaruuksista 23.8, kuvat: Tuuli Koivumäki.

Kommentit