Tositoimissa


Mennyt viikko on treenien suhteen pitkälti ollut kisamainen.

Näyttötilaisuus: tehis-ryhmä (HSKH)
Koira: Tino 4½ v. & Devin 1½ v.
Aika & paikka: 19.8, Ojanko (ulkokenttä)

Hain sekä Tinon että Devinin kanssa HSKH:n tokon tehis-ryhmään (ryhmään voi päästä yhden koiran kanssa). Näytettävät liikkeet olivat paikkamakuu (1 min), nouto, seuraaminen, luoksetulo ja vapaavalintainen liike. Paikkamakuu oli ensin ja sitten muut liikkeet tehtiin koemaisesti putkeen.

Tinon kanssa liikket takkuilivat ja koin itse, että keskityin liikaa liikkuriin, enkä ylläpitänyt kontaktia Tinoon. Paikkamakuu sujui normaaliin tapaan ongelmitta. Noudossa nosto oli hieman ruma, mutta muuten liike oli ok. Seuraamisessa kontakti katkeili useamman kerran. Luoksetulo taisi olla ihan ok, mutta vapaavalintainen liike, VOIn kaukot, olivat tosi tahmeat ja itse sekoilin liikkurin käsimerkkien tulkinnassa. Ei siis tullut mikään nappisuoritus meiltä.

Devin vuorostaan yllätti ja suoritui osaamistasoonsa nähden oikein kivasti. Paikkamakuussa jäin itse noin 10 metrin päähän. Devin oli jossain määrin rauhaton ja katseli ympäriinsä sekä asettui osittain lonkalle, mutta pysyi kuitenkin paikoillaan. Nouto ja luoksetulo olivat reippaita, mutta sivulletulot olivat molemmissa hieman hitaat (sivulletulo vauhdista on vielä työn alla ja vähän epävarma). Seuraamisessa Devin jättäytyi ainakin välillä taakse, mutta kaavio olikin meille aika pitkä. Vapaavalintaisena liikkeenä teimme liikkeestä maahan, mikä sujui ihan ok:sti. Devin ei ole aiemmin tehnyt näin monta liikettä peräkkäin, mutta Devin vastasi tosi hyvin kehuihin ja teki lähes koko ajan hommia kivalla innolla.

Treenit: toko (Riitta Jantunen-Korri)
Koira: Tino 4½ v.
Aika & paikka: 20.8, Järvenpää

Minun oli tarkoitus treenata Devinin kanssa Riitan valvovan silmän alla, mutta koska satoi enemmän tai vähemmän kaatamalla meidän vuoron aikana, niin treenasinkin Tinon kanssa. (Devinillä on vielä pieniä vaikeuksia tehdä tokoa, jos vettä tulee ihan kaatamalla.) Koska meillä oli Tinon kanssa tulossa kokeet viikonloppuna, niin käytimme treeniaikamme Riitan kanssa koemaisiin treeneihin. Suoritimme AVOn liikkeet yhdellä välipalkalla.

Tällä kertaa noutokapulan nosto oli oikein siisti. Muutkin liikkeet sujuivat ihan kivasti, mutta hypyssä ja kaukoissa Tino fokusoi lähinnä ihanaan Sole-kaveriinsa ja mokaili sitten liikkeissä, kun ei keskittynyt.

Koe: toko AVO, HSKH:n seuramestaruus
Koira: Tino 4½ v.
Tulos: 180 pistettä, 1-tulos ja kp, sija 1/10 ja seuramestaruus AVOssa
Tuomari: Harri Laisi
Aika & paikka: 23.8, Ojanko (ulkokentällä)

 • Paikalla makaaminen 10
  • Tino oli toinen koira viiden koiran ryhmässä. Vierellä oli aussi ja keskikokoinen snautseri. Sekä maahanmeno että sivullenousu olivat aika tahmeat.
 • Seuraaminen taluttimetta 9
  •  Kontakti pysyi kohtalaisen hyvin, mutta katkeili pari kertaa pahemmin aiheuttaen kaksi rumaa käännöstä.
 • Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10
 • Luoksetulo 5
  • Oma käsky oli ehkä hieman myöhässä ja Tino ei pysähtynyt, vaan hiljensi ainoastaan vauhtia ja toisella seis-käskyllä tuli sitten sivulle. Eli luoksetulo tuli läpijuoksuna (eipä ole aiemmin tapahtunut tällaista edes treeneissä).
 • Seisominen seuraamisen yhteydessä 10
 • Noutaminen 9
  • Tino hyökkäsi vähän rumasti kapulaan, muuten hieno nouto.
 • Kauko-ohjaus 10
  • Tinoksi ihan hyvät vaihdot, vauhtia ja voimaa pitää kyllä saada lisää.
 •  Estehyppy 10
 • Kokonaisvaikutus 9
  • Ensimmäistä kertaa jäi sellainen fiilis, että olin oikeasti Tinon kanssa yhdessä kehässä. Keskityin koiraan ja liikkeisiin, enkä liikkuriin tai tuomariin.
Tässä vielä video:
Treenit: agility, BAT leiripäivä
Koira: Devin 1½ v.
Aika & paikka: 23.8, Ojanko (ulkokentällä ja hallissa)

Osallistuin Devinin kanssa BATin leiripäivälle ja pääsimme sekä Kirsi Saastamoisen vauhti & irtoamistreeneihin että Iida Vakkurin tekniikkatreeneihin. Irtoaminen on edelleen treenin alla, mutta oli ilo huomata, että Iidan tekniikkatreeneissä Devin kuitenkin luki ohjausta ja lukitsi edessä olevat esteet, vaikka välimatkaakin oli.
Hymypojat Ojangossa vietetyn päivän jälkeen 23.8.2014
Treenit: toko (HSKH:n piirimestaruuksien yhteistreenit)
Koira: Tino 4½ v.
Aika & paikka: 26.8, Vantaa

Meillä oli HSKH:n piirimestaruusjoukkueiden yhteistreenit Heurekan lähistöllä nurmikentällä. Tino pääsi tekemään kisamaiset treenit AVO-liikkeillä (ei hyppyä). Liikkeet sujuivat kohtalaisen hyvin, mutta Tino otti jonkin verran häiriötä, kun teimme tarkoituksella liikkeet lähellä muita treenaavia koiria.

Seuraamisessa paikka pysyi aika hyvin, mutta kontakti katkeili aika usein. Noudossa Tino löi taas tassulla kapulaan nostossa ja pito oli lisäksi huono irrotuksessa. Luoksetulon stoppi valui ja perusasento taisi olla lopussa vino. Kaukot olivat Tinoksi aika kivat, mutta Tino ei noussut perusasentoon ensimmäisellä käskyllä (tästä huomautin).

Tässä vielä kuvia HSKH:n toko-leiriltä 17.8, kuvaajana Charlotte Jaakola:
Iloista seuraamista!
Häiriöseuraamista
Tinon mielipide häiriötreeneistä...

Kommentit