Syyskausi korkattu!

Meillä ei ole ollut ohjattuja treenejä nyt pariin viikkoon, kun jopa kesälaji vepe on ollut jo kolmisen viikkoa tauolla sinilevän takia. Eilen alkoi kuitenkin syyskauden ensimmäinen toko-kurssi. Ja kotona on toki tullut treenattua pihalla.

Treenit: toko (Riitta Jantunen-Korri)
Koira: Tino 4½ v.
Aika & paikka: 13.8, Järvenpää

Oli oikein kivat ja hyödylliset treenit! Seuraavat asiat jäivät päällimmäiseksi mieleen:
  • Kaukot, maasta istumaan vaihto - vaihto on hidas ja jää vajaaksi/ei ryhdikäs istuminen. Riitta kehotti kokeilemaan hyppyesteen lankkua vatsan alle, noin kyynärpäiden kohdille. Lankun avulla Tino tuntui ymmärtämään, mikä on se toivottu istuma-asento. Ja tässä harjoituksessa saa myös huomautettua, jos istuminen jää vajaaksi (jos toinen tassu jää lankun eteen/päälle) ja toivottavasti Tino oppii sitäkin kautta pomppaan paremmin ylös.
  • Jäävät, seisominen - Tino tarjoaa nyt helposti istumista seisomisen sijaan. Rupesin vasta nyt jälkikäteen miettimään, että minulla on ehkä käskysanat turhan lähekkäin (sitt ja seiso, molemmissa tulee kuitenkin se alun "s"-ääni melko vahvana). Ja lisäksi sitä istumista on nyt tullut treenattua eniten, mutta silti maahanmeno on toiminut lähes 100 % varmuudella (käsky ligg) ja ainoastaan seisomisessa tulee virheitä.
  • Luoksetulo (AVO) - Tino tuli ehkä vielä normaalia kovempaa ja pysähdys valui enemmän kuin ikinä aiemmin. Otin uudestaan ja autoin käsimerkillä, jolloin pysähdys oli paljon napakampi. Tätä valumista on nyt esiintynyt aina välillä, joten pitää miettiä, mitä keksisin siihen.
2x2 pujottelu & hyppytekniikkaa, Devin 1½ v.

Pujottelu on edennyt oikein mallikkaasti ja Devin pujottelee jo 6 suoraa keppiä. Virheitä tulee aina välillä ja tuntuu olevan vähän päivästä kiinni, että mikä on tänään se vaikea juttu. Muutamina päivinä Devinillä oli vaikea pujotella umpikulman puolelta lähetettynä (kulma ei ollut se ongelma, vaan ylipäätään, että keppejä voi suorittaa siltä puolella), mutta parin päivän tauon jälkeen avokulman puoli olikin kysymysmerkki teinille.

Myös hyppytekniikkaa (useita eri harjoituksia) on tullut treenattua kotipihalla. Korkeuden arvioinnissa sujuu nyt 55 cm, mutta 60 cm oli ainakin viikko sitten vielä liian korkea Devinille.

Kommentit