Sitä tavallista: vepeä, tokoa ja 2x2 pujottelua

Treenit: vepe (HSKH)
Koira: Tino reilut 4 v.
Aika & paikka: 3. & 10.7, Sipoo

Kaikki SOVE-liikkeet läpi molempina treenikertoina ja hyvin on edelleen sujunut. Eilen oli sen verran tuulista, että tuuli ja virtaus vei kyllä herkästi tällaista reilut 20 kg vesipelastaja-bc:tä. Tino kuitenkin pyrkii tekemään oikein ja taistelee virtausta vastaan, jotta pääsisi maaliin maalitolppien välistä.

Treenit: toko, luoksetulo-tunti (HSKH/Carita Kuparinen)
Koira: Tino reilut 4 v.
Aika & paikka: 7.7, Ojanko (ulkokenttä)

Pohdimme Tinon suhteen etenkin ratkaisuja siihen, miten saisimme maahanmenon nopeammaksi. Kokeilimme alkuun temppujen yhteydessä niin, että ensin erilaisia temppuja (ei siis toko-liikkeitä) ja sitten yhtäkkiä maahan-käsky. Näissä Tino ei minusta tehnyt kovin nopeita suorituksia ja mitä enemmän oli toistoja alla, niin sitä hitaammin meni kunnolla maahaan.

Toisena kokeiluna oli sitten lähettää koira kiertämään tolppaa tms. ja kun koira tulee kohti, niin käytetään kiritys-käskyä ja kun koira on ihan lähellä, niin lelun avulla maahan jalkojen väliin tai jommallekummalle sivulle. Tässä tuli ihan kivoja toistoja. Kokeilimme samaa myös seisomisen kanssa ja lisäksi niin, että kun olin lähettänyt kiertämään, niin käännyin ympäri ja lähdin kävelemään poispäin ja sitten kouluttajan käskystä käännyin taas Tinoa kohti ja käskytin pysähtymään. Tässä Tino raukka ensin pelästyi, kun oli jo niin lähellä minua. Tino rupesikin sitten tämän jälkeen ennakoimaan pysähdystä. Otimme tämän takia vielä läpijuoksuja niin, että Tino sai juosta minun ohi ja napata lelun kädestäni (enkä siis kääntynyt kohti).

2x2 pujottelu, Devin 
Treenikerrat 4.-8.7 (kotipiha, myös välipäiviä)

Olen päässyt lyhentämään keppiparien väliä sekä suoristamaan niitä. Devinin fokus eteenpäin on parantunut huimasti.

Kommentit