Päällimmäisenä häiriötreenejä

Kaikkia lajeja on taas tullut treenattua sitten viime päivityksen, mutta eniten kyllä tokoa ja toko-tuntien teemana on etenkin ollut häiriötreenit.

Treenit: vepe (HSKH)
Koira: Tino reilut 4 v.
Aika & paikka: 26.6, Sipoo

Teimme muut SOVE-liikkeet paitsi hukkuvaa ja liikkeet sujuivat oikein mallikkaasti. Seuraavalla treenikerralla (eli tänään) aion hieman muuttaa vientiä. Nyt avustaja on pitänyt Tinoa kiinni pannasta ja Tino on ruvennut riekkumaan aika lailla, eli riuhtoo ja vinkuu sillä aikaa, kun vene soudetaan 30 metrin poijulle. Tänään illalla aion kokeilla miten käy, jos pyydän Tinoa odottamaan istualleen rannassa. Tino on saanut tähän asti seistä ja olla jopa yli-innokas sen takia, kun tuo vienti oli sille alkuun vaikea. Nyt kun liike sujuu jo hyvin, niin voisi siis kokeilla maltin lisäämistä.

2x2 pujottelu, Devin 
Treenikerrat 28.6-3.7 (kotipiha, myös välipäiviä)

Keppiparien väli on nyt noin 4 jalkaa ja olen lisäksi hieman suoristanut keppejä. Devin on tehnyt oikein hyviä toistoja. Virheitä on tullut melko harvakseltaan ja tavallisin virhe on sisäänmenovirhe jyrkästä avokulmasta lähetettynä, jolloin Devin saattaa jättää ensimmäisen keppiparin suorittamatta.

Treenit: toko (HSKH/Sanna Tiilikainen)
Koira: Devin reilu 1 v.
Aika & paikka: 1.7, Ojanko (ulkokenttä)

Devinin toko-ryhmän ihana kouluttaja Sanna piti meille parille koirakolle korvaavan treenikerran, kun emme päässeet paikalle viime viikolla. Mikä sitoutuminen ryhmään! Tunnin teemana oli temppuradat ja häiriötreenit.

Temppuosuudella teimme eri liikkeiden yhdistämistä, esim. seuraamisesta suoraan nouto ja ruutu, zetassa vain yksi jäävä ja muissa väleissä muita seuraamiskaavioita. Oli oikein hauskaa rikkoa liikkeiden kaavoja tällä tavalla.

Häiriötreenit koostuivat kömpelöstä liikkurista, joka muun muassa tiputteli noutokapulan koiran eteen, kyykki maassa ja tarjosi tunnarikapuloita rapisevasta muovipussista. Lisäksi oli omatoimipiste, missä oli leluja ja noutokapuloita maassa ja tarkoituksena oli tehdä liikkeitä niiden seassa/ympärillä.

Devin teki töitä oikein kivasti ja vaikka välillä ihmetteli uutta tilannetta tai kummalista häiriötä, niin keskittyminen ja kontakti minuun palautui aina nopeasti.

Treenit: toko, häiriötreeni-tunti (HSKH/Mari Jokinen)
Koira: Tino reilut 4 v.
Aika & paikka: 2.7, Ojanko (ulkokenttä)

Tino ja häiriöt eivät ole ihan paras yhdistelmä, koska Tino lankeaa niin helposti häiriöihin, tai tiettyihin häiriöihin. Pahin häiriö Tinolle taitaa olla leluhoukutukset.

Aluksi oli Tinolle helpot harjoitukset: aktiivinen ja sitten häiritty paikallaanolo. Aktiivisessa paikallaanolossa koira oli remmissä ja se käskettiin maahan/istumaan/seisomaan ja sitten remmistä vedettiin sen verran, että koira joutui laittamaan hieman vastaan pysyäkseen asennossa. Tino pysyi hyvin kaikissa asennoissa. Häirityssä paikallaanolossa ohjaaja häiriköi koiraa esim. menemällä kyykkyyn sen sijaan, että seisoisi rauhallisesti, niin kuin yleensä. Tämäkään ei ole ongelma Tinolle.

Sitten tuli niitä leluhäiriöitä. Ensin hyppynoudossa niin, että esteen toisella puolella oli ylimääräisiä kapuloita ja lisäksi leluja. Tino lähti ensin hyvin oman noutokapulan perään, mutta astui menomatkalla pienen, vinkuvan lateksipossun päälle ja vaikka oli jo nostavinaan oman kapulan, niin palasi possun luokse ja otti sen. Tämän jälkeen possu oli ihan ylivoimainen houkutus Tinolle. Mainittakoon, että Tino yleensä vieroksuu vinkuvia lateksileluja. Toinen leluhäiriö oli luoksetulo lelu-, nami-, merkki- ja kapulakujan läpi. Tämä sujui kuitenkin heti oikein mallikkaasti.

Ehdimme lisäksi tekemään kaukoja ympyrässä koirat lähekkäin, evl:än käskytettyä paikkamakuuta (siis maahanmenoa ja perusasentoon nousemista) sekä häiriökäskytystä (kouluttaja käskytti koiraa esim. maahan, kun ohjaaja oli käskenyt istumaan). Tinon kanssa sujui muut oikein hyvin, mutta otti kyllä noita häiriökäskyjä, eli noudatti etenkin alkuun myös kouluttajan antamia käskyjä.

Kommentit