Terveystuloksia

Devin on jo melkein 1 v 3 kk, joten päädyimme viime perjantaina Animagi HauMaun vastaanotolle ortopedi Pauli Keräsen luokse. Ohjelmassa oli sekä virallisia että epävirallisia luustokuvia. Samalla näytin myös viime viikolla tulleen anturahaavan.

Olkapäät ja selkä kuvattiin epävirallisesti ja niissä ei ollut mitään huomautettavaa. Olkapäät olivat puhtaat ja selkänikamia oli oikea määrä, eikä niissä ollut mitään normaalista poikkeavaa. Polvetkin Keränen kokeili läpi ja ne olivat kaikin puolin terveet.

Virallisiin kuviin kuului kyynärpäät ja lonkat, ja Kennelliitolta tulikin jo maanantaina lausunto niistä. Kyynärpäät tulivat odotusten mukaan takaisin 0-0. Lonkat tulivat C/B:nä, mikä oli odotettua parempi lausunto. Keränen sanoi lonkista perjantaina, että kyllä niistä löytyy ihan ok:sti syvyyttä, mutta ovat kuitenkin löysät, joten arvioi niiden tulevan Kennelliitosta C:nä. Vasemmassa lonkassa (kuvassa oikealla) on lisäksi pieni luupiikki lonkkamaljan ulkoreunassa, joten sen suhteen Keränen pelkäsi pahoin, että tippuu D:ksi.
Devinin lonkat 6.6.2014
Perjantaina kotiin ajellessa oli ymmärrettävästi aika surkea fiilis, mutta yritin parhaani mukaan takertua siihen, että Keränen kuitenkin sanoi, ettei mitään pidä tässä vaiheessa rajoittaa Devinin elämästä. Ja olihan se sitten helpotus, että lonkille tuli C/B lausunto Kennelliitosta. Noin 1-1½ vuoden kuluttua kuvautetaan lonkat uudelleen, jotta nähdään tapahtuuko sille luupiikille mitään ajan kanssa. Lisäksi on tietenkin tärkeää pitää huolta siitä, että takapäässä on hyvä ja tukeva lihaksisto.

Samalla kun kerran olimme eläinlääkärin luona näytin Devinin anturahaavan. Minulla ei ole mitään tietoa mistä se on tullut, mutta aika ilkeän näköisen vekin poika on saanut vasemman takatassun toiseen kärkianturaan.
Devinin anturahaava 6.6.2014
Sain kassillisen sidontatarvikkeita mukaan ja tassu paketoidaan nyt aina ulkoiluiden ajaksi. Kyllä se antura on jo hieman tuosta parantunut, mutta on edelleen ihan selkeästi auki.

Kommentit