Ohjattuja treenejä vapaatreenien puuttuessa

Huomaa hyvin, että nyt on pihahommien parasta aikaa, koska samalla vapaatreenaaminen on päässyt aika lailla unohtumaan. Ja kun ei myöskään ole kokeita tiedossa, niin ei tule senkään takia treenattua itsenäisesti ahkerammin. Viime viikkoon mahtui kuitenkin kolmet ohjatut treenit; 1 Devinille ja 2 Tinolle.

Treenit: toko (HSKH/Sanna Tiilikainen)
Koira: Devin reilu 1 v.
Aika & paikka: 27.5, Ojanko (ulkokenttä)

Teimme rauhalliset toko-treenit Devinin kanssa, koska edellisenä päivänä oli fyssarikäynti takana. Aloitimme paikkamakuulla ja -istumisella. Näissä on edelleen työstettävää ja pitänee nyt pohtia, että mihin asioihin kannattaisi tässä vaiheessa puuttua. Onko esim. ok katsoa ympärille, muttei nuuskia maata? Nyt olen kieltänyt oikeastaan kaiken muun (nuuskimisen, lonkalle menon, ääntelyn) kuin ympärille katselemisen. Tällä hetkellä paikoilleen rauhoittuminen on vaan sen verran vaikeaa Devinille, että tuo ympäristön ihmetteleminen on sen takia ollut sallittua. Voisin kuitenkin nyt ottaa kontaktin pidon työn alle helpoissa ympäristöissä.

Tunnin teemana oli lisäksi merkki ja ohjattu nouto. Devin sai tehdä merkkiä lähietäisyydeltä ja tämä sujuukin aika kivasti. Peilikuvaharjoituksessa on myös tapahtunut pientä edistystä ja Devin hakeutuu jo ihan hyvin oikeaan kohtaan.

Ohjattua noutoa ei tehty, kun siinä olisi tullut niin paljon juoksemista, mutta keskityimme sen sijaan noutokapulan pitoon ja palauttamiseen. Metalli pysyy suussa oikein sievästi, mutta puukapuloiden kanssa esiintyy nykyään pientä "mutustelua". Eli pitotreeniä olisi luvassa.

Treenit: toko (Riitta Jantunen-Korri)
Koira: Tino reilut 4 v.
Aika & paikka: 28.5, Järvenpää

Tämä olikin kurssin viimeinen kerta ja ehdimme tehdä aika paljon kaikkea. Treeni-listalle meni nyt ainakin:
  • seuraamisessa käännös vasemmalle. Tino ei meinaa millään siirtyä alta pois.
  • kaukot pidemmältä etäisyydeltä. Kaukot ovat pääsääntöisesti hyvät lähietäisyydeltä, mutta nyt olisi syytä pidentää matkaa.
  • tunnarin vahvistaminen. Tunnari on sujunut oikein hyvin, mutta nyt teimme sitä juoksuisen nartun jälkeen ja hommasta ei kyllä tullut yhtään mitään, kun Tinon nenä aukesi selkeästi ihan jollekin muulle tuoksulle ;)
  • ruutu. Ruutu on kaikin puolin kovin kesken, joten treenattavaa riittää.

Treenit: vepe (HSKH)
Koira: Tino reilut 4 v.
Aika & paikka: 29.5, Sipoo

Super-treenit, Tino oli tosi pätevä! Veneestä hyppy 50 metrin päästä sujui tuttuun tapaan ongelmitta (tai pientä tassujen huitomista oli veneessä matkalle poijulle). Vientiesineen tuonti oli myös hyvä (n. 10 ja 15 metrin matkat), kun olin tällä kertaa veneessä ottamassa vastaan enkä lähettämässä. Pitää toki treenata myös sitä, että olen lähettämässä, mutta jospa sekin rupeaisi sujumaan, jos saan Tinon ensin ymmärtämään liikkeen idean. Viimeisenä liikkeenä vielä veneen haku 30 metristä, eikä tässäkään mitään ongelmaa.

Eilen teimme pienen reissun Lohjalle katsomaan agi-kisoja ja treffaamaan Tinon sukulaisia. Minulla oli sekä Tino että Devin mukana ja pojat sopeutuivat hyvin reilut 15 koiran laumaan. Porukassa oli mukana koiria kuudesta eri taloudesta. Devin oli alkuun aika hämillään tästä koiramäärästä ja pysyikin hieman loitolla ja alistui ihan kaikille. Kunhan poika löysi mieluisan trikki-tytön laumasta, niin rentoutui nopeasti. Tämä tyttö teki Deviniin vaikutuksen jo vuosi sitten.
Sun ja Devin kesällä 2013.

Kommentit