Lähes täydellinen tassusuoja, vähän 2x2 ja huippu-tokoilut

Johan sitä Devinin tassua on tullut paketoitua pian kaksi viikkoa ja edelleen anturahaava vaatii suojausta. Olenkin metsästänyt hyvää tassusuojaa tai tossua, mutta tarjonta on tuntunut olevan aika suppea. Tähän asti ollaan siis menty erilaisilla kertakäyttösiteillä.
Devinin anturahaava 14.6

Alla oleva tassusuoja löytyi Malmin 4Pets liikkeestä, mutta googlen avulla löysin nettikaupan, mistä niitä saa, jos joku sattuu olemaan kiinnostunut: Dogpro. Antura on kyllä edelleen sen verran auki, että vaatii ainakin pidemmille lenkeille vielä siteen tossun alle, mutta toivottavasti siteestä voi pian luopua ja jatkaa pelkällä tossulla.
Sprenger kumibootsi
Ja on kyllä pakko kehua tuota tossua, tai siis kumibootsia. Myyjän mukaan näitä on käytössä muun muassa poliisikoirilla, jos maasto niin vaatii, ja hän vakuutti, että bootsi pysyy aivan varmasti menossa mukana. Muutaman vauhdikkaan lenkin jälkeen voin yhtyä myyjän sanoihin; oli aivan uskomatonta, miten hyvin bootsi pysyi jalassa! Deviniltä ei nimittäin puutu vauhtia tai kovia jarrutuksia ja kiihdytyksiä, puhumattakaan äkkikäännöksistä. Bootsi on lisäksi helppo pukea ja riisua sekä pestä, ja sen saa kiristettyä nyörin avulla napakaksi. Ainoa miinus on kumin liukkaus nurmella. Pohdinkin jo, että pitääkö pohjaa hieman tuunata; liimaa ja siihen päälle hiekkaa, jolloin pito voisi parantua. Pitää harkita.

2x2 pujottelu, Devin 
Treenikerrat 13.-15.6 (kotipiha)

Olemme päässeet kahteen keppipariin! Nämä ovat n. 14 jalan päässä toisistaan ja palkka tulee vaihtelevasti joko heti ensimmäisen keppiparin jälkeen, tai vasta toisen jälkeen. Devin on ollut oikein pätevä. Kulmat onnistuvat ja sisäänmeno löytyy hyvällä onnistumisprosentilla myös silloin, kun minäkin liikun.

Treenit: toko (Jessica Svanljung)
Koira: Tino reilut 4 v & Devin reilu 1 v.
Aika & paikka: 16.6, Gumbostrand

Aivan huippu-tokoilut Jessican luona! Treenasin sekä Tinon että Devinin kanssa ja lisäksi seurana oli Devinin sisko Qra Hannamarin kanssa.
Metallinouto (Tino)
 • aina lyhytkestoinen treeni, vaadittava hyvä (innokas) suoritus.
 • jos siirtyy raviin palauttaessa, niin ota sivulle ja tästä pelkkä kehu. 
 • jos tulee hyvällä vauhdilla, niin voi välillä vapauttaa lelulle ennen sivulletuloa.
 • hae/pidä-käskyä voi välillä käyttää juuri ennen kuin on nostamassa kapulaa, jottei jää arpomaan nostoa, samoin myös palauttaessa, jottei hidasta raviin.
Ruutu (Tino & Devin)
 •  pidä kiinni kriteereistä, mikä on hyväksytty pysähdys-paikka.
 • jatketaan edelleen ilman pysähdyskäskyä. Käsky otetaan mukaan vasta, kun koira hakee oikean paikan varmasti myös pidemmältä matkalta, mutta toki voi käyttää kehusanaa + seis-käskyä, kun koira on pysähtynyt.
 • paikan korjaamisesta pelkkä kehu, korjaamiseen lasketaan myös liian aikainen kääntyminen ja siitä omatoiminen peruuttaminen (etenkin Tino on keksinyt tällaisen ratkaisun).
 • etenkin Tino ennakoi lelun heittämistä ja kääntyy sen takia liian aikaisin, mistä sitten jatkaa peruuttaen ruudun keskikohtaan. Nyt toistaiseksi palkkaus joko itse juoksemalla ruutuun tai avustajan toimesta.
Seuraaminen (Tino & Devin)
 • molemmilla asenne kehittynyt huimasti!
 • 2 sivuaskelta oikealle, askelkuvio: ensin sivuaskel oikealla jalalla, seuraavaksi vasemmalla ristiin oikean taakse ja sitten oikea jalka vasemman vierelle.
 • Tinon tulisi oppia tulemaan hyvään perusasentoon myös vaikeammista kulmista ja lisäksi oppia ymmärtämään vinon perusasennon korjaamista. Tino ei taida nyt ihan ymmärtää, että on virhe olla vinossa. Tino lukee lisäksi olkapäitäni, joten jos olen vinossa tai käännän yläkroppaa sivuaskeleissa, niin Tinokin tulee herkästi vinoon.
 • Devinille pitää saada pystympi perusasento. Nyt sillä on liikaa eteenpäinmenoa, jolloin etutassut levähtävät herkästi pitkälle eteen perusasennossa.
 • molemmille koirille sivulletulon tekniikkatreeniä lähietäisyydeltä, alkuun tarvittaessa namiavulla.
Paikkamakuu (Devin)
 • Devin pysyy ehkä 30 sekuntia paikoillaan, jonka jälkeen tulee niin tylsää, että oikein romahtaa lonkalle tai muuta vastaavaa (lisäksi toki katselee vähän väliä ympäriinsä).
 • jatkossa tehdään paljon häirittyä paikkamakuuta, eli itse voi heittää leluja sivuille tai avustaja voi houkutella leluilla, nameilla, kutsuilla, käskyillä, jne.
 • Jessica sai Devinin nousemaan useampaan kertaan etenkin aluksi, mutta sitten pojan päässä syttyi hetkittäin valo ja Devin pystyi luopumaan houkutuksista.
 • tehtäväni on kieltää, jos näen, että nousee tai meinaa nousta, kiellon jälkeen aina uusi maahan-/paikka-käsky
 • palkkaus, kun pitää kontaktia häiriöstä huolimatta, mutta ei liikaa kehumista ennen vapauttamista, jottei opi siihen, että pitää vaan kontaktia, kun höpötän jotain. Devin myös välttää kontaktin ottamista jossain määrin kokonaan ja katsoo pois sekä minusta että häiriöstä. Oikein sellainen teinikäyttäytyminen, että "joo, joo, kyllä mä jo ymmärsin", muttei voi avoimesti myöntää virheensä tai kokonaan luopua asennevammastaan ;) Tätä Devinillä esiintyy myös muuten, esimerkiksi kun sille käy näyttämässä ruutua, jolloin se vain vilkaisee, kun teen näytön ja kääntää sitten katseen sivulle. Oikein kypsää käyttäytymistä.
 • hyvää makuuasentoa voi treenata niin, että työntää koiraa vuorotellen kyljistä, ja kehuu pysymisestä ja kieltää lonkalle menosta.
 • muista erotella "tylsää, en jaksa makoilla"-kerrat ja "vieruskaveri tms. on hieman jännittävä"-kerrat. Deviniä saattaa jännittää isot ja vieraat koirat ja silloin ei tulisi puuttua ei-toivottuihin asioihin yhtä voimakkaasti kuin muuten. Jos koiraa jännittää, niin silloin sitä tuetaan ja haetaan vaan itsevarmuutta sekä onnistumisia.

Kommentit