Kolmen lajin treenimuistiot

2x2 pujottelu, Devin

Minulla on jo jonkin aikaa ollut mielessä aloittaa pujottelun (agility) opettaminen Devinille ja nyt olen vihdoinkin saanut aloitettua projektin. Kokeilen elämäni ensimmäistä kertaa 2x2 menetelmää, koska koen, että kujakepit on ainakin toistaiseksi omalta osaltani koettu (2 koiraa opetettu kujalla), eivätkä muutkaan menetelmät houkuttele tällä hetkellä.

2x2 treenit aloitettiin näin ollen tiistaina (3.6). Devinin kanssa on jonkin verran tehty temppujen tarjoamista aiemmin, muttei mitenkään hirveän paljon, eikä poika tarjonnut keppiväliä kovinkaan helposti tai nopeasti. Jäinkin tiistain treenikerran jälkeen miettimään, että saa nähdä, tuleeko tästä mitään. Seuraava treenituokio oli jo keskiviikkona ja johan Devin oli yön aikana työstänyt asiaa ja lähti heti tarjoamaan keppien välistä menoa.

Eilen (to) ja tänään olen jo päässyt vaikeuttamaan harjoitusta. Eilen käänsin keppiparin niin, että kepit ovat kello 2 ja 8 palkkalinjaa nähden, ja pääsin myös aloittamaan kulmien treenaamista. Kulmilla ja etäisyyksillä jatkoimmekin tänään aamulla hyvällä menestyksellä. Vaikeimmat kulmat ovat tällä hetkellä umpikulmat, mutta yllättävän nopeasti Devin on oppinut, että niissä pitää kiertää ensimmäinen keppi (tarjosi alkuun keppiväliä väärästä suunnasta).

Treenisessiot ovat lyhyitä, alle 5 min ja niitä on nyt takana 5, joista 4 kertaa kotipihalla ja kerran muualla.

Mitään muuta agilityyn liittyvää emme ole juuri tehneet tällä viikolla. Tiistaina kävimme kyllä Ojangossa tekemässä hyppytekniikkaa (kaariharjoitus kera u-putken) ja puomin alastuloasentoa ennen tokotreenejä.

Treenit: toko (HSKH/Sanna Tiilikainen)
Koira: Devin reilu 1 v.
Aika & paikka: 3.6, Ojanko (ulkokenttä)

Aloitimme paikkaistumisella ja -makuulla. Näiden suhteen ei todellakaan ollut Devinin päivä. Enpä taida kommentoida tähän muuta kuin että paikkikset menevät kyllä nyt meillä tehotreeniin.

Tunnin teemana oli lisäksi (hyppy)nouto ja metallinouto. Devin pääsi tekemään paluuhyppyä sekä puukapulalla että metskulla ja tämä sujui oikein hyvin. Noudon suhteen pitää vaan edelleen treenata palauttamista sivulle, ja siis muutenkin sivulletuloa pidemmän matkan päästä (jotenkin näiden perusasioiden treenaaminen on vähän jäänyt, kun on paljon kivempaa treenata ylempien luokkien liikkeitä).

Treenit: vepe (HSKH)
Koira: Tino reilut 4 v.
Aika & paikka: 5.6, Sipoo


Veneen haussa oli alkuun aikamoista ongelmaa, vaikka liike on aiemmin sujunut hyvin. Mikä lie aivopieru... Sen sijaan vientiesineen tuonti minulle sujui oikein kivasti jopa 30 metriin poijulle. Tai kerran Tino päätti kääntyä takaisin, mutta minun olisi pitänyt kutsua sitä heti, kun näin, että epäröi. Kauden ensimmäinen hukkuvan pelastaminen sujui myös mallikkaasti noin 15-20 metrin matkalta.

Kommentit