Valssaten ja valmistellen


Koira: Devin reilut 1 v.
Laji: agility (BAT/Jade Erkko)
Aika & paikka: 28.4, Ojanko (halli)

Kävimme Devinin kanssa tuuraamassa BATin yhdessä viikkoryhmässä. Treenien teemana oli valssit. Devin vaikuttaa vastaavan hyvin valsseihin, mutta sitä estefokusta pitäisi edelleen saada rutkasti lisää. Devin jää kiinni minun liikkeeseen ja vaikka suorittaakin nykyään jo aika varmasti eteen tulevat esteet, niin kyllä se estefokus pitää saada paremmaksi. Teimme valssien lisäksi erilaisia suoria, missä lelu joko valmiina maassa tai apupalkkaajalla.

Koira: Tino reilut 4 v.
Laji: toko (Riitta Jantunen-Korri)
Aika & paikka: 30.4, Järvenpää (ulkona)

Tinolla alkoi Riitan toko-kurssi näin vappuaaton kunniaksi. Taisimme aloittaa kehääntulo- ja lyhyellä koemaisella liikeharjoituksella (luoksetulo ja hyppy). Tino teki kuten Jessicalla tosi hienon luoksetulon stopilla, ja itse olin tälläkin kerralla myöhässä seis-käskyn kanssa. Pääasia kuitenkin, että stoppi oli hieno! Hyppy meni huonosti, koska Tino jäi katseella kiinni vierellä olevaan tavara- ja lelukasaan, ja lähti hyppy-käskyllä kasan luokse ohittaen hypyn. Otin liikkeen uudelleen ja silloin Tino hyppäsi, vaikka ajatus oli edelleen kasassa, jolloin sitten kiersi hypyn paluuhypyn sijaan.

Teimme seuraavaksi häirittyä kontaktia perusasennossa ympyrässä ja häirittyä seuraamista lelukujan läpi. Tino tiputteli kontaktia näissä molemmissa, mutta korjasi myös aika kivasti. Häiritty seuraaminen oli vaikeampi kuin häiritty perusasento.

Ryhmässä vielä paikkamakuu, mikä sujui ihan ok:sti, piilo auton takana. Tino oli heti alussa liikauttanut toista etujalkaa ja katseli lisäksi vähän ympäriinsä, vaikka olikin rauhallinen.

Lopuksi vielä luoksetulo. Otin läpijuoksuna, koska meillä on koe tulossa ja Tinolla on tapana ennakoida stopit. En muutenkaan yleensä tee useita stoppeja samana treenikertana.

Ehdin odotteluaikana vähän kerratta AVO-liikkeitä koetta ajatellen. Hypyn otin uudelleen, eikä Tino enää langennut siihen häiriökasaan. Pitäisikin lisätä treeneihin tämän tyyppisiä häiriöitä, mutta vasta kokeen jälkeen.

Itsenäisiä treenejä on toki myös tullut tehtyä harva se päivä. Devinin kanssa pientä toko-puuhastelua, mutta välillä kyllä tuntuu silti, että edistystä ei näy. Tai että kaikki meidän tokoilu on sellaisia pienen pieniä paloja, eikä mikään liike ole vielä valmis. Tinon kanssa olen keskittynyt lyhyisiin täsmä-treeneihin koetta ajatellen. Ei tässä enää saa mitään korjattua, mutta yritän ruokkia Tinon itseluottamusta ja intoa.

Kommentit