Alkuviikon treeni-huuma

Alkuviikko on taas hurahtanut treenien merkeissä. Maanantaina ja tiistaina olimme Ojangossa ja keskiviikkona oli vuorossa Järvenpää.

Tokoilut, Tino & Devin

Ohjelmaan on kuulunut omatoimitreenien lisäksi Devinin ohjattu toko-tunti (HSKH/Sanna Tiilikainen) tiistaina ja Tinon toko-tunti (Riitta Jantunen-Korri) keskiviikkona.

Devinin kanssa olen yrittänyt jaksaa treenata seuraamista aktiivisesti. Jotenkin vaan tuo seuraamisen alkuopetus ei kuulu minun suosikkeihin ja ehkä tässä painaa myös se, ettei seuraaminen ole Tinonkaan vahvempia puolia. Devinin seuraaminen koostuu vielä ihan lyhyistä pätkistä ja useimmiten poika seuraa tosi kivalla innolla ja kontaktilla, mutta pätkien pidentäminen tuntuu vaan jotenkin ylivoimaiselta tehtävältä. Ja tietenkin jos itse menen epävarmaksi ja jähmetyn, niin kyllähän tämä vaikuttaa myös Devinin suoritukseen.

Toinen työstettävä perusasia Devinin kanssa on luoksetulo ja noudon palautus. En tiedä mikä siinä on, mutta Devin ei ole ikinä tullut sillä tavalla täysillä tai edes kovaa minua kohti, jos minulla on rintamasuunta sitä kohtaan. Kyllä se laukalla tulee, mutta jotenkin epäröivästi. Tähän tarvitsisinkin treenivinkkiä. Nyt olen lähinnä treenannut sivulletuloa ja noudon palautusta lähietäisyydeltä, ja pidemmät etäisyydet vapauttaen läpijuoksuna lelulle.

Devinin ohjatulla toko-tunnilla oli teemana ruutu ja zeta. Zetan suhteen päädyimme Devinin kanssa harjoittelemaan vain seuraamiskuviota. Tinon tunnilla ohjelmassa oli alkuun harjoitus kehääntulolla + 2 koeliikkeellä (Tinolla jäävistä seisominen sekä nouto). Noudon suhteen pitää nyt taas jumpata palautusta, koska Tino ottaa vinon perusasennon. Tunti jatkoi sitten häiriötreeneillä; häiritty perusasento, seuraaminen sekä maahanmeno ja perusasentoon nouseminen paikkamakuun yhteydessä. Tino lankeaa kyllä herkästi häiriöön, mutta osaa myös luopua siitä ja ottaa kontaktia uudelleen. Treenasimme ohjatusti myös paikka-istumista, merkkiä ja ohjattua noutoa.

Agi, Devin

Maanantaina ja tiistaina ohjelmassa oli myös pientä agia Ojangossa. Yhdellä esteellä harjoittelimme päällejuoksua sekä fokusta. Devin pääsi lisäksi tutustumaan pentupuomiin ja -keinuun. BATin pentupuomi on siis madallettu puomi ja Devin on nyt juossut sitä muutaman kerran. Pentukeinu on myös madallettu ja siinä Devin tutustui keinuvaan liikkeeseen sekä sai tarjota keinun paukuttamista.

Kommentit