Viime viikko pähkinäkuoressa

Kickbike-kurssi ti 15.4

Tiistaina oli Kickbike-kurssin toinen osa ja tällä kertaa oli koirat mukana. Päädyin itse osallistumaan Tinon kanssa, kun arvelin, että saan sen kanssa eniten irti kurssikerrasta ;) Niin ja Devin on muutenkin vielä turhan nuori vetohommiin.

Vetopätkät olivat noin 100 metriä ja avustaja juoksi palkan kanssa/kutsui edellä. Tinolla on kyllä mieletön voima ja veti kovaa, kunhan joku oli edessä houkuttelemassa. Tinon olkapää-vamman takia en kuitenkaan aio opettaa sitä vetämään tällä tavalla täysillä. Voihan se olla, että olkapää ja vammautunut nivelside kestäisi tämän harrastuksen, mutten viitsi ottaa turhia riskejä. Koirien fyssari Patricia Hirn oli myös tätä mieltä. Riskinä on kuitenkin, että jalka menee pahemmin rikki.

Innostuin kuitenkin sen verran tuosta Kickbikesta, että pakkohan sellainen oli saada. Kotiin muuttikin mattamusta Kickbike Cross Max 20D ja siihen koira-adapteri (koiraa voi sekä vedättää edellä, että ravauttaa vierellä). Nyt alkuun on tarkoitus opettaa molemmat koirat ravaamaan vierellä ja Devin pääsee ehkä kokeilemaan vetämistä syksyllä.

Kurssilla suositeltiin muun muassa Zero DC:n Short valjaita vetovaljaiksi ja nämä minulla onkin Tinolla juoksuvaljaina. Tino ei juuri vedä juoksulenkeillä, joten nuo valjaat ovat mielestäni olleet oikein kivat siihen hommaan, mutta olen kokoajan hieman miettinyt, että pitäisikö kuitenkin hankkia husky-valjaat vetohommiin. Tämä on lähinnä ollut mietinnässä, kun en ole vielä ostanut valjaita Devinille. Kyselinkin asiasta Patricialta ja hän oli ehdottomasti sitä mieltä, että vetohommiin sellaiset valjaat, mihin kiinnityspiste tulee taaemmaksi kuin mitä Shorteissa on. Silloin kuormitus jakaantuu tasasemmin koko kropalle.
Tino & Short-valjaat viime talvena.
Tino: fysioterapia (Patricia Hirn) to 17.4

Alkuperäinen fyssariaika siirtyi 1½ viikolla ja sain nyt ajan vain yhdelle koiralle. Yritänkin saada hoidettua Deviniä omin avuin kunnes minulla on seuraava kahden koiran aika, koska Patricia on niin buukattu.

Tinolla on ollut selkä aika tiukkana ja selässä olikin useampi jumi, ja Tino oli hieman vino. Vinous näkyi lisäksi niin, että Tino piti enemmän painoa vasemmalla etusella kuin oikealla, vaikka vasen pitäisi olla se huonompi. No, nyt lukot pitäisi olla taas avattu ja Tino sai otta pari päivää rauhallisesti käsittelyn jälkeen, joten perjantain tokotreenit jäivät siltä väliin.

Devin: tokotunti (HSKH/Janina Wallgren) pe 18.4

Teemana oli muun muassa nouto. Devin noutaa kivasti, muttei aina osaa tulla sivulle kapulan kanssa. Tätä olikin hyvä treenata niin, että kapula koiralle suuhun ja (esim. siivekkeen) kierron kautta sivulle.

Kaikkea muutakin tuli tehtyä ja lopuksi vielä paikkamakuu ulkona. Devin oli kohtalaisen rauhallinen.

Kommentit

 1. Moikka!
  Jee, vetohommia. :D Titolla on Zero DC:n Coloradot. Sopii kuin nenä päähän. Totilla ei ole vielä ja se on opetellut valjaisiin nojaamista noilla Titon valjailla.
  Jos Tinolle sopii Zero DC:n Faster -malli, suosittelen ehdottomasti. Tai sitten nuo Coloradot. Tai ManMatin tai Non-Stopin valjaat. Tuu testailemaan joku päivä Tammistoon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tino saa luultavimmin juosta noissa Shorteissa, kun sen kanssa vältellään kunnon vetoa olkapäävamman takia. Mutta Devin haluaa ehdottomasti kunnon vetovermeet! Tullaan mielellään joku päivä osaaviin käsiin Tammistoon ihmettelemään vaihtoehtoja.

   Poista
  2. Noi Shortit on myös aivan huiput. Soveltuvat hyvin kaikkeen sellaiseen vetämiseen, jossa liina ei mene alas eli ei esim. pulkan vetämiseen. Tito käyttää noita myös paljon. :)

   Poista
  3. Meillä fyssari ei siis suositellut Shorteja (tai muita "lyhyitä" valjaita), jos vedettää kunnolla/kovaa, joten Devinille haluan husky-tyyppiset valjaat, missä kiinnityspiste on taaempana. Kickbike-kurssilla kyllä suositeltiin muun muassa Shorteja lämpimästi, mutta oma ajatus painon jakamisesta suuremmalle alueelle puoltaa myös sitä, että haluan vetohommiin ne husky-tyyppiset valjaat. Meidän pitää tulla joku päivä katsomaan sinne Tammistoon, että mikä malli olisi paras Devinille.

   Poista

Lähetä kommentti