Viikonlopun touhut

Eilen oli taas vuorossa polskintaa Hyvinkään Koirakylpylässä. Paimenet uivat minkä kerkesivät puolen tunnin aikana ja olisivat mielellään jatkaneet pidempäänkin. Tinon huuto, kun uimavuoro oli loppu, oli suorastaan sydäntä särkevää. Talvikauden uimiset taisivat nyt olla tässä ja seuraavaksi suunnataan luonnonvesien äärelle.

Perjantaina oli tuttuun tapaan toko-treenit Ojangossa.

Koira: Devin 1 v.
Laji: toko (HSKH/Hanna Salovuori)
Aika & paikka: 11.4, Ojanko (halli)

Tunnin teemana oli tunnari. Devinin kanssa on tehty tunnaria sekä kävyillä että tunnarikapuloilla. Olen kokeillut muutamia kertoja niin, että minulla on yhdessä kasassa hajuttomia kapuloita ja oma on sitten piilotettuna sivummalla. Tässä on ollut sellainen ongelma, että Devin käy usein ensin räjäyttämässä kasan ja rupeaa vasta sitten etsimään omaa. Devin ei siis juuri ikinä nosta vääriä, mutta syöksyy tassuilla siihen kasaan niin, että kasa leviää. Hannalla oli tähän hyvä vinkki; lyhennetään lähestymismatkaa ja lisäksi voi itse mennä kyykkyyn kasan lähelle. Tämä rauhoitti Deviniä hyvin, vaikka vaikuttaakin edelleen ajoittain hätäiseltä etenkin, jos myös oma kapula on näkyvissä eikä piilossa. Devinin kanssa pitää myös muistaa, ettei kannata tehdä kuin ihan yksittäisiä toistoja, koska siitä tulee muuten epävarma, vaikka toistot olisivatkin onnistuneita.

Itsenäisesti tuli treenattua etenkin Jessicalta saatuja harjoitusvinkkejä. Paikkamakuuta ei tehty tällä kertaa.

Koira: Tino 4 v.
Laji: toko (HSKH/Mari Jokinen)
Aika & paikka: 11.4, Ojanko (halli)

Tunnin teemana oli jäävät (seisominen ja maahanmeno). Tino tekee näitä ihan kivasti, mutta napakkuutta tarvis lisää. Voisin ottaa tehokauden tähän ja palkata paljon pysähdyksistä, ja tehdä liikettä kokonaisuudessaan harvemmin. Lisäksi pitäisi ottaa säännöllisesti myös istumista.

Teimme vielä jääviä ryhmässä rinnakkain. Tino pääsi kokeilemaan sekä jääviä että myös seuraamisen jatkamista, kun muut tekivät jääviä. Näistä seuraaminen oli selkeästi vaikeampi, kun alla oli pari toistoa jääviä. Muuten Tino kuunteli kyllä hyvin ja kontakti seuraamisessa oli taas kehittynyt hieman.

Ryhmässä tuli tehtyä myös paikoillaan istumista ja makaamista. Istuminen on Tinolle niin uutta, etten mennyt piiloon. Paikkamakuu tehtiin niin, että menimme normipiilon sijaan hallista ulos. Tino suoriutui oikein hyvin.

Kommentit