Viikkoraportti

Kotona on tullut tokoiltua pihalla pienissä erissä, mutta viime viikolla oli lisäksi yhdet toko-epikset, vapaatreenit Ojangossa sekä viikkotreenit.

Tino: toko-epis AVO (Söderkulla, Jessica Svanljung) ti 22.4

Jessica antoi sekä suulliset että kirjalliset kommentit (ei pisteitä). AVOssa oli kolme koiraa ja olimme hallissa.

Paikkamakuu
Koska hallissa ei ollut erillistä piiloa, niin ohjaajat menivät ulos. Oven ikkunasta näki aika hyvin sisälle (koirat eivät nähneet ulos). Tino reagoi hieman ulkona haukkuviin koiriin ja oli ajoittain hieman piippaillut. Perusasentoon nouseminen oli hieman tahmea.

Seuraaminen
Kommentit: hyvä kontakti melkein koko ajan, hyvä tempo, lopussa hukkasi hetkeksi paikan ja "jumitti" vähän Jessicaan.
Tätä jumittamista näkyi ajoittain myös muissa kohdissa kokeen aikana. Olisiko johtunut siitä, että Tino näki, kun annoin noutokapulan Jessicalle.

Liikkeestä maahan
Kommentit: ok seuraaminen, ei yhtä hyvä kontakti kuin edellisessä seuraamisessa, ok maahan, mutta voisi olla hieman nopeampi, hyvä pa.

Luoksetulo
Kommentit: odotti hyvin, superhieno vauhti, tosi hyvä pysähdys, mutta käsky olisi voinut tulla aiemmin, hienosti sivulle.

Liikkeestä seis
Kommentit: ok seuraaminen, ok seisominen, mutta otti pari askelta pysähdyksen/käskyn jälkeen, odotti hyvin, hyvä pa.

Nouto
Kommentit: odotti hyvin, superhyvä vauhti kapulalle, leikki hieman kapulalla, hukkasi ohjaajan hetkeksi paluussa, hyvä pa, piti ja irrotti hyvin.

Hyppy
Kommentit: odotti hyvin, hyvät hypyt ja istuminen, mutta olisikohan edelleen noutokapula ollut mielessä.

Kaukokäskyt
Kommentit: tuplakäskyt molemmissa istumisissa, hyvät nopeat maahanmenot.

Kokonaisvaikutus
Kommentit: teki tosi vauhdikkaasti ja hyvin, otti hieman häiriötä Jessicasta noutokapulasta. Hyvät palkkaukset, selkeä ohjaaja.

Itselleni tuli ihan hyvä fiilis epiksistä, vaikka tuo Jessicaan jumittuminen jäi häiritsemään. Tino ei ole ikinä aiemmin tehnyt tällaista, mutten ole myöskään aiemmin antanut mitään liikkurille. Luulen, että Tino odotti kokoajan vähän sitä, että Jessica heittäisi sille palkan (tämä olisi ollut tuttua agista).

Tino & Devin: vapaatreeni Ojangossa to 24.4

Tino teki tokoa ja Devin teki ensin vähän tokoa ja sitten agia. Muuta en nyt ajatellut kirjata muistiin kuin että treenasin muun muassa niistoa hypyllä Devinin kanssa. Devin vastasi niistokäteen aika kivasti, vaikka ampui kyllä välillä hieman pitkäksi. Lisäksi pitäisi taas muistaa tehdä paljon fokustreeniä, jotta poika oppisi katsomaan eteenpäin, eikä minua.

Devin: tokotunti (HSKH/Hanna Salovuori) pe 25.4

Aloitimme tunnin paikkamakuulla. Devin suoriutui aika kivasti, mutta kävin toki palkkaamassa useamman kerran. Teimme toinen setti paikkamakuuta/istumista tunnin päätteeksi. Devin teki paikkamakuuta ja viereinen valkkari teki istumista. Deviniä hirvitti hieman vierellä istuva iso koira ja olikin vähän rauhaton.

Tunnin pääteemana oli merkki. Devin ajautuu helposti joko lähelle merkkiä tai hakeutuu liian pitkälle sivuun. Pitää jatkaa peilikuvaharjoitusta, jotta paikka tulisi varmemmaksi.

Tino: tokotunti (HSKH/Mari Jokinen) pe 25.4

Keskityimme tällä kertaa ensin kehääntuloon ja liikkeiden väleihin. Tuli kyllä tarpeen! Tinon tapa mennä kehään/kentälle tms. on aika ruma toko-näkökulmasta katsottuna, enkä tiedä miksen ole tehnyt asialle mitään. Tino ryntää siis aina kentälle innosta puhkuen, mikä on tietenkin kiva (innostus siis), mutta näyttäisi ja tuntuisi kivemmalta, jos hommassa olisi enemmän kontrollia. Parhaan lopputuloksen saimme, kun toin Tinon ilman remmiä kehään seuraten/vapamuotoisesti seuraten. Liikkeiden välit ovat sujuneet hyvin tähän mennessä, joten niihin ei tehty muutoksia.

Ehdimme vielä lopuksi ennen paikkamakuita tehdä pikaisesti ruutua ja seuraamiseen tulemista ruudusta. Ruutu tehtiin nyt vain kertaalleen lelupalkalla, kun ei ollut aikaa hinkata sitä, ja seuraamiseen tulemista kokeilimme myös vain pikaisesti. Tino ei ollenkaan vastannut seuraamiskäskyyn, vaan jäi makaamaan. Jouduin ihan huolella houkuttelemaan sitä tulemaan.

Paikkamakuu tehtiin koemaisesti 3 min piilossa. Seurasin Tinoa peilin kautta ja se näytti rauhalliselta. Perusasentoon nouseminen oli taas tahmeaa.

Kommentit