Ontumaa, karkureita ja tokoa

Kalenteri sen kuin täyttyy entisestään, ja vieläpä kovin toko-painotteisesti, mutta merkintöjä on myös vähän uudemmille jutuille. Niistä enemmän, kunhan ovat ajankohtaiset. Viime perjantaina oli taas ohjatut toko-treenit ja niiden jälkeen kävimme vielä mukavalla lenkillä hyvässä seurassa. Lenkki sai kuitenkin ikävän käänteen, kun Tino rupesi ontumaan lenkin lopusta, ja tietenkin operoitua jalkaa. Ontuma oli alkuun oikein pahannäköistä, mutta hellitti sitten nopeasti ja jäljelle jäi vain pieni epäpuhtaus, mikä oli sitten jo lauantaina kadonnut. Hoidin kylmäämällä pe-la ja remmilenkityksellä koko viikonlopun.

Niin ja lauantaina saimme lähinaapurin kaksi koiraa kimppuumme. Tai no, "vaarattomat" nuo ovat, mutta tulivat silti ihan iholle asti rähisemään, mutta perääntyivät kyllä välittömästi, kun tein pienen äänenavauksen. Karkurit tulivat aidatulta pihalta, mutta portti oli jäänyt auki/auennut, joten pääsivät aika lailla yllättämään (olen tottunut siihen, että haukkuvat pihalla, mutta että pysyvät aidan sisällä). Devin sattui tietenkin olemaan lähimpänä karkureiden pihaa, joten joutui niiden uhriksi. Samperi sentään, Devin pelkää näitä koiria jo ennestään ja ihan vinkaisi (ilmeisesti vaan järkytyksestä), kun koirat tulivat päälle, ja kävi sitten muutenkin loppulenkin kierroksilla. Kilttinä koira-ihmisenä jäin vielä pyydystämään karkureita ja palautin pihalleen, kun omistajia ei näkynyt missään. Tuo oli ehkä sinänsä hyvä Devinille, kun joutui jäämään Tinon vierelle odottamaan ja rauhoittumaan, kun keräsin karkurit tienposkelta, joten ei päässyt poistumaan paikalta räkä poskella huonossa mielentilassa.

Mutta takaisin niihin perjantain treeneihin.

Koira: Devin 1 v.
Laji: toko (HSKH/Hanna Salovuori)
Aika & paikka: 4.4, Ojanko (halli)

Paikkamakuu tehtiin aluksi ja Devin pysyi paikoillaan kohtalaisen hyvin, vaikka on kyllä edelleen rauhaton. Hannan kanssa pohdimme Devinin viretilaa ja pitääkin nyt keskittyä kunnolla siihen, että saisi opetettua sille oikean mielentilan paikkamakuuseen. Voisi hetkeksi taas helpottaa paikkamakuuta ja olla lähempänä sekä palkata tiuhemmin.

Hannan kanssa katsottiin sitten kaukoja. Ne ovat Devinillä aika vaiheessa ja vaativat vielä paljon jumppaamista. Olisi silti hyvä ottaa yksittäisiä helppoja vaihtoja vähän pidemmän matkan päästä, jotta Devin tottuisi välimatkaan.

Itsenäisesti teimme ainakin seuraamista, ruutua, jääviä ja jokunen stoppi.

Koira: Tino 4 v.
Laji: toko (HSKH/Mari Jokinen)
Aika & paikka: 4.4, Ojanko (halli)

Tinon ryhmä teki alkuun häirittyä kontaktia (perusasennossa). Häiriö oli ensin kouluttajan heiluttama narupallo ja sen jälkeen ympärillä pyörivä koira. Tino kesti koirahäiriön jopa paremmin kuin leluhäiriön.

Toisena harjoituksena oli kaukot. Nämä ovat oikein hyvällä mallilla, kunhan pidän jatkossakin tiukasti kiinni kriteereistäni. Olen saanut työstettyä maahan-istu vaihdon nopeammaksi, mutta niitä hitaampia ja vajaita vaihtoja tulee myös edelleen seassa. Seiso-istu vaihdossa takajalat pysyvät jo suurimmaksi osaksi paikoillaan.

Teimme vielä lopuksi paikkamakuuta niin, että häiriökoira teki samalla luoksetuloa. Kaikki saivat vuoron perään toimia häiriökoirana. Tino pysyi rauhallisesti paikoillaan, vaikka vieruskaveri teki luoksetuloa ja teki pyydettäessä myös luoksetuloa empimättä.

Itsenäisesti tuli tehtyä seuraamista, jääviä, ruutua ja hyppyä. Hyppykin sujui hyvin, eikä viimeviikkoinen kolahdus ollut jäänyt muistiin mitenkään.

Kommentit