Kauheasti kaikkea

Tällä viikolla on jo ollut kauheasti kaikkea ohjelmaa ja asiaa, mitä haluaisin kirjoittaa itselleni muistiin. Vaikka olenkin vikkelä kirjoittamaan, niin aikaa on rajoitetusti, joten koitan nyt tiivistää vaan tärkeimmät asiat tänne.

Hyppytekniikkaa ma 7.4 (Devin)
Devin pääsi tekemään korkeuden ja etäisyyden arviointia kotipihalla. Aloitimme korkeuden arvioinnilla, 25-40 cm, ja tämä harjoitus sujui oikein hyvin. Pienen tauon jälkeen sitten etäisyyden arvioinnin pariin, arvioitava hyppy 9-12 jalan päässä. Devin teki hyvin 12 jalkaan asti, mutta kun palasimme askel kerralla 9 jalkaan, niin Devin oli päättänyt, että siihen väliin pitää saada se yksi laukka-askel mahtumaan (ainakin se 9 jalkaa menisi sujuvammin in-and-out:ina). Oli pakko lyhentää väli 8 jalkaan, jotta rytmi rikkoontuisi.

Kickbike-kurssi ti 8.4 (minä)
Ilmoittauduin HSKH:n kaksiosaiselle Kickbike-kurssille ja ensimmäinen kurssikerta oli tiistaina. Tällä ensimmäisellä kerralla potkittiin menemään ilman koiraa, jotta eri potkutekniikat tulisivat tutuksi. Alla oli Kickbike Cross MAX 20V ja tämäpä oli hauska vekotin! Voipa olla, että pitää kurssin päätteeksi hankkia oma Kickbike, mutta katsotaan nyt ensin mitä käy ensi kerralla, kun on koira mukana.

Jessica Svanljungin toko-tunti to 10.4 (Tino & Devin)
Pääsin mukaan Jessican tunnille ja jaoin oman 30 min ajan molemmille koirille, kun halusin saada vinkkejä seuraamiseen molempien kanssa.

Tinon kanssa seuraaminen näyttää jo seuraamiselta, mutta sillä tippuu kontakti todella herkästi, vaikka seuraisikin oikeassa paikassa. Harjoituksia, vinkkejä:
 • Vahvan kontaktin opettaminen perusasennossa ja huomautus kontaktin tiputtamisesta sekä kehu/palkka hyvin pidetystä kontakti. Palkkauksen jälkeen uusi käsky (sivulla, katso, tms.), eli ei aina vapautus yhdestä "kontakti-pätkästä".
 • Kontaktin ottaminen perusasentoon ja askel tai muutama seuraamista. Palkka, kun kontakti pysyy. Pidennä rohkeasti pätkää, kun kontakti rupeaa säilymään. Ei pidä jäädä junnaamaan liian lyhyitä pätkiä.
 • Seuruuseen lennosta (eli ei perusasennon kautta), jolloin vire usein korkeammalla ja kontakti parempi.
 • Pidempiä seuraamispätkiä niin, että aina huomautus, kun kontakti tippuu, uusi käsky ja seuraaminen jatkuu, kehut hyvästä kontaktista.
 • Palkka välillä muualla kuin itsellä, esim. lelu jossain maassa ja hyvästä kontaktista vapautus. Tämä oli vaikeaa Tinolle, kun käyttää niin silmää ja yhtäkkiä sivulletulokin oli kauhean vaikeaa. Tässä vaan vaadittava, että tekee kunnolla, koska osaa kuitenkin tulla sivulle.
Devinin seuraamis-treenit ovat olleet vähän tauolla, kun en ole jotenkin saanut haluamani otetta seuraamiseen ja liike on muutenkin mennyt huonommaksi. Tässä onkin tainnut käydä niin, että Devinille on iskenyt epävarmuus ja jää nyt herkästi hieman minun taakse. Harjoituksia, vinkkejä:
 • Namipalkka edelleen toistaiseksi seuraamisessa, lelupalkka aiheuttaa kyttäämisen ja matalan asennon. Namipalkkaus tällä hetkellä niin, että nami heitetään eteen, jolloin rikotaan ajatus siitä, että jätättäisi.
 • Seuruuseen lennosta sujuu aika kivasti, mutta tähän sellainen variaatio mukaan, missä nami heitetään ensin taakse ja kun koira on syönyt sen, niin seuraamiskäsky ja liikkeelle, ja palkkaus, kun koira on hyvässä seuraamispaikassa. Tässä Devin tuppasi jäämään liian taakse seuraamaan ja näitä voisikin alkuun ottaa myös niin, että kutsuu perusasentoon, eikä seuraamiseen. Kunhan seuraaminen kehittyy, niin seuraamispätkää pidennetään.
Katsoimme vielä pikaisesti ruutua Devinin kanssa ja tässä tuli sellainen hyvä pointti esille, että voi hyvin tehdä ruutua ilman pysäytyskäskyä. Näin koira oppii paremmin ymmärtämään ruudun idean ja oikean paikan. Tämä kuulostaa tietenkin itsestäänselvyydeltä, mutta olen nyt itse jotenkin jäänyt kiinni siihen pysäytyskäskyyn. Pitääkin ottaa ruutu-kuuria molempien kanssa, ilman että aina käskyttää sitä pysäytystä.

Tuli kyllä paljon hyviä vinkkejä ja ajatuksia, kivat treenit! Kävimme vielä Devinin Qra-siskon ja Hannamarin kanssa lenkillä tokoilun päätteeksi. Tino oli aivan haltioissaan, kun kävelimme viime kesän vepe-rannan ohi ja poika kävikin kahlaamassa vedessä. Tämän kauden vepe-treenit pitäisikin alkaa jo ensi kuussa!

Kommentit

 1. Tino näyttää niin komealta!
  Aavistuksen puolueellista, mutta on niin syötävän suloinen minun silmään. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostain syystä minulle tulee samat tuntemukset, kun katson Titoa ;) Ja Totistakin tunnistan tiettyjä samoja kasvuvaiheen piirteitä, mitä Tinolla oli.

   Poista

Lähetä kommentti