Takatalven tuoma treenilaiskuus

Johan olen ehtinyt pariin otteeseen tuulettaa treeni-innollani, joten nyt on kyllä sitten taas ollut laiskuutta ilmassa. Osittain voin syyttää takatalvea, koska lumi ja jäinen keli aiheuttavat sen, ettei pihalla oikein voi treenata. No, takatalvi on jo mennyttä aikaa, joten eiköhän pihatreenit ole pian taas käynnissä.

Perjantaina oli Devinin toko-tunti. Kurssilla vaihtui kouluttaja samalla kuin aloitusaika siirtyi tuntia aikaisemmaksi. Tinokin pääsi hetkeksi tokoilemaan Devinin tunnin jälkeen, mutta siitä ei nyt ole mitään mielenpainuvaa, mitä olisi syytä raapustaa tänne (sujui siis sekä hyvin että vähemmän hyvin, ei mitään kummallista/"uutta").

Koira: Devin 1 v.
Laji: toko (HSKH/Hanna Salovuori)
Aika & paikka: 21.3, Ojanko (halli)

Ruutu kouluttajan valvovan silmän alla tehtiin ruutua. Otin Devinille alkuun ruudun lelupalkalla ja sen jälkeen näyttöruutua ja tyhjää ruutua. Devin rupeaa selkeästi hahmottamaan ruudun, mutta kun etäisyyttä on enemmän, niin saattaa kääntyä ympäri jo ennen ruutua. Pitäisi nyt päästä tekemään tehotreeniä ruudun kanssa ja kasvattaa lähestymismatkaa.

Paikkamakuu Devin oli kahden koiran välissä ja pysyin itse melko lähellä. Paikkamakuussa on nyt edelleen ongelmia. Devin on rauhaton ja vaikkei välttämättä nousisi ylös, niin katselee huolestuneen näköisenä ympäriinsä ja korvat kääntyilevät.

Teimme lisäksi itsenäisesti ainakin hyppyä, häirittyä perusasentoa, stoppeja, jääviä ja seuraamista.

Kommentit