Synttärisankarin kehittyminen

Meidän mahtava teinimonsteri täyttää tänään vuoden! Devin on kyllä aivan super harrastuskaveri ja haastettakin riittää mukavasti. Työstettävää on vielä paljon ihan arjen asioista lähtien, mutta poikahan on nuori, joten aikaa on.
Devin pikkupoikana, noin 7½ viikkoisena.
Devin pari viikkoa vaille 12 kk.
Otsikossa oleva maininta kehittymisestä liittyy hyppytekniikkaan. Devin on tehnyt Vapulta saadut kotiläksyt tosi ahkerasti ja tämä on tuottanut tulosta. Pahin kiirehtiminen on jäänyt pois ja hyppyyn lähteminen on edistynyt hienosti. Olimme siis eilen hyppytekniikkatunnilla.

Koira: Devin 1 v.
Laji: agility/hyppytekniikkaa (Vappu Alatalo)
Aika & paikka:18.3, SporttikoiraHalli

Kasvava sarja välit 6-7-8-9 jalkaa (hypyt 15 cm), tämä oli uusi harjoitus Devinille ja pojalla oli alkuun vähän kiire. Lisäksi alusta ei ollut ihan niin pitävä kuin Vuokkosilla, joten tuli pientä sutimista. Parin toiston jälkeen homma rupesi kuitenkin sujumaan paremmin.

Korkeuden arviointi välit 6-6-9 jalkaa, arvioita okseri oli 25-35 cm (muut hypyt 15 cm). Tämä sujui hyvin ja Devin luki korkeuden muutokset hienosti ja hyppäsi rohkeasti.

Etäisyyden arviointi välit 6-6- ja viimeinen este 9-12 jalkaa ja viimeisen esteen korkeus 30 cm (muut 15 cm). Devin innostui sen verran pidemmästä välistä, että kun palasimme siihen 9 jalkaan, niin poika pisti kuitenkin yhden laukka-askeleen siihenkin väliin. Korjasi kyllä sitten toisella yrityksellä.

Kotiläksyt:
  • Perussarjan lisäksi näitä uusia harjoitteita, set pointia voi myös tehdä välillä.
  • Nyt kun Devinillä on enemmän malttia kuin aiemmin, niin etupalkka siirretään kauemmaksi, jottei Devin omaksu liian jarruttavaa hyppykaarta ja vedä takajalat liian nopeasti alas. Etupalkkaa on tähän asti pidetty lähellä viimeistä estettä, koska tämän avulla on saatu malttia tekemiseen.
  • Malttia ei kuitenkaan ole vielä tarpeeksi siihen, että Devin saisi luvan lähteä sarjoille sen (makseille) normaalin neljän jalan päästä, vaan lähtö tapahtuu edelleen heti ensimmäisen riman takaa. 
  • Korkeuden arvioinnissa estekorkeutta voi nostaa 10-15 cm kuukaudessa, jos hyppy pysyy hyvänä. Korkeuden arviointia tehdään nyt aina okserilla, jotta hyppy pysyy laadukkaana. Ratatreeneissä Devinille voi nyt ottaa 25-30 cm korkeita hyppyjä (tähän asti ollut 15 cm). Jatkossa, kun korkeus korkeuden arvioinnissa rupeaa kasvamaan enemmän, niin ratatreeneissä pidetään noin 20 cm matalampia hyppyjä.
  • Harjoituksiin voi myös pikkuhiljaa ottaa mukaan omaa liikettä. Tässä pitää muistaa reilu sivuetäisyys ja vapautus aina vasta silloin, kun koiran fokus on suoraan eteenpäin. Myös lähestyminen takaakiertona voidaan ottaa mukaan harjoitteluun kasvattamalla lähestymiskulmaa asteittain.

Kommentit