Paimenet väsytetty

Viikonlopun jälkeen, kun katsoo koiria, niin kyllä ne ovat usein väsyneen näköisiä. Tai siis etenkin paimenet ovat toki aina valmiita hommiin, mutta lepäävät jotenkin poikkeuksellisen tyytyväisinä. Silloin tulee aina hyvä-koiranomistaja-fiilis ;) Ja Tinon jalka on pysynyt oireettomana!

Perjantai vierähti Ojangossa ja viikonloppu meni ulkoillessa sekä hieman tokoilessa pihalla.

Koira: Tino pian 4 v.
Laji: toko (omatoimi)
Aika & paikka: 7.3, Ojanko (halli) 8.-9.3 kotona

Tunnari edistyy! Olemme treenanneet tunnaria ulkona metsässä sekä oikeilla tunnarkapuloilla että nyt myös kävyillä. On ilo kuunnella Tinoa, kun se työskentelee. Ja kyllä, kuunnella, nuuskutus on aikamoinen. Oma kapula tai käpy on nyt vielä ollut piilossa, mutta voisi varmaan pian aina välillä pitää myös omaa esillä.

Tino on muutenkin ollut aika pätevä. Stoppeja (seisomista) olen tehnyt harvakseltaan ja nämä ovat siihen nähden aika siistit. Ja harvakseltaan sen takia, kun muuten tulee ennakointiongelmaa. AVO-liikket rupeavat siis olemaan aika lailla kasassa (tuo stoppi on ollut se suurin kompastuskivi) ja yhdet epikset onkin jo kiikarissa. Vielä pitää vaan päästä kokeilemaan paikkamakuuta piilosta.

Koira: Devin 11½ kk.
Laji: agility (omatoimi) ja toko (HSKH/Janina Wallgren sekä omatoimi)
Aika & paikka:7.3, Ojanko (halli) 8.-9.3 kotona

Agilityn suhteen tuli tehtyä pelkät hyppytekniikat ennen perjantain toko-tuntia. Tällä kertaa Devin pääsi kokeilemaan myös perussarjaa (4 hypyllä) set pointin lisäksi. Suoritukset näyttivät siistiltä, mutta pitäisi kyllä saada videolle, jotta näkisi paremmin.

Toko-tunnilla pääteemana oli liikkeiden välit/palkkaamattomuus. Vaikka olen tehnyt näitä luvattoman vähän, niin Devin ei ollut moksiskaan "pelkästä" sosiaalisesta palkkaamisesta ja siirtyminen seuraavaan liikkeeseen. Palkkaan toki aina myös äänellä, joten tällainen palkkaus ei ollut vieras Devinille. Tein tunnin aikana itsenäisesti ainakin noutoa, jääviä ja seuraamista, sujui kivasti. Etenkin nouto ja jäävät ovat kehittyneet. En sitten tiedä, että oliko Devin jo väsynyt, kun teimme paikkamakuut tunnin lopussa, mutta se sujui nyt huonommin kuin aikaisempina kertoina. Devin oli jotenkin rauhaton ja taisi jopa piippailla välillä ja nousi kerran tai kaksi.

Devin on pääsyt lähimetsässä kokeilemaan tunnarileikkiä piilotetulla tunnarikapulalla ja kävyllä, mutta tämä ei ole mennyt ihan oppikirjojen mukaan. Devin on siis aiemmin etsinyt tunnarikapulaa ruohikosta tosi hyvin, mutta nyt on jotenkin ollut haasteellista malttaa etsiä metsässä. Devin nosti pahimmillaan vääriä tunnareita/käpyjä, mutta tänään aamulenkillä tämä oli sentään jäänyt pois ja poika teki taas töitä löytääkseen oikean kävyn. Pitää nyt toistaiseksi pitää tunnaritreenit helppoina, jotta varmuus kasvaa.

Kommentit