Hurahtanut fiilikseen

Kyllä on mahtavaa, kun tätä treeni-intoa tuntuu nyt puskevan jokaisesta kolosta ja mahtavaa on etenkin se, että olen löytänyt kivan lajin myös tokosta. Enpä olisi uskonut! Ennakkoluuloni tokon suhteen olivat kyllä aikamoiset vielä vuosi sitten, mutta alkukankeuden jälkeen laji on tuntunut oikein mieluisalta. Toki sitä turhautuu edelleen, mutta onneksi treenattavia liikkeitä on paljon erilaisia. On minulla silti edelleen ikävä agia Tinon kanssa, ei siitä mihinkään pääse. Etenkin, kun tokoilemme usein hallissa agi-esteiden seassa, niin harmittaa kovasti Tinon puolesta, ettei sitä voi päästää esteille. Tiedän ja näen Tinosta, ettei minun tarvitsisi sanoa kuin yhden käskysanan ja poika liitelisi kohti esteitä. Kiusaus on suuri meille molemmille. Kunpa asiat olisivat toisin.

Toinen asia mitä Tino kuitenkin taitaa rakastaa vielä enemmän kuin agia on uiminen. Tuo poika on kyllä sellainen vesipeto, että oksat pois. Eilen kävimme taas Hyvinkään Koirakylpylässä Katin lauman kera, eli neljän koiran voimin (Pippin tyytyi talonvahdiksi). Tällä kertaa meillä ei ollut uittajaa, mutta sujui silti hyvin. Tai mitä nyt Deviniä joutui alkuun vähän tuuppaamaan veteen... Mutta mielellään teinikin sitten ui, kunhan pääsi vauhtiin. Kuvia ei ehdi ottamaan uimavalvomisen ohella, mutta tässä muutama muisto kesältä.
Tätä lähemmäksi järveä ja vettä Devin ei vielä suostunut viime kesänä.
Loch Nessin hirviö, ei kuin siis Paippisten Tino vaan...
Ja sitten perjantain treeneihin:

Koira: Tino pian 4 v.
Laji: toko (omatoimi)
Aika & paikka: 14.3, Ojanko (halli)

Metalli olin hankkinut yhden koon pienemmän metallin (keskikoko?) ja nostot olivat sillä aavistuksen paremmat kuin mitä olivat viimeksi isommalla.

Seuraamista ja perusasentoa nyt on panostettava kontaktiin, jotta se pysyisi vaikka ympärillä on häiriötä. Tämä meneekin nyt tehotreeniin niin seuruussa kuin perusasennossa. Toivottu lopputulos olisi se, että koira hakisi/ylläpitäisi kontaktia entistä innokkaammin etenkin silloin, kun ympärillä oleva häiriö on suuri.

Siinäpä tärkeimmät, vaikka ollaan toki muutakin treenattu niin tuolloin hallilla kuin kotonakin.

Koira: Devin pian 1 v.
Laji: agility (omatoimi) ja toko (HSKH/Janina Wallgren)
Aika & paikka:14.3, Ojanko (halli)

Hyppytekniikka 5 esteen perussarja sekä set point (ruotsalainen okseri 15-20 cm). Devinillä tuntui olevan vauhti päällä, mutta hypyt näyttivät silti siisteiltä.

Hyppy Devin pääsi tokotunnilla tutustumaan toko-hyppyyn. Pidin esteen matalana (2 lautaa) ja käytimme alkuun namialustaa. Devin lähti hyvin hyppäämään, mutta ajautui kääntyessä aina reippaasti hypystä ohi oikealle puolelle (minusta katsottuna), silloin kuin otettiin namialusta pois. Eihän tämä vielä haittaa ALO:ssa, mutta AVO:ssa sitten, kun pitäisi tehdä paluuhyppy. Haimme sitten parempaa kääntymislinjaa sillä, että lähetin hyppäämään lähempänä vasenta reunaa. Seisomista ja asennossa pysymistä pitää vielä treenata erikseen.

Jäävät, seisomista tämä on kehittynyt ja etupalkan avulla pääsen kiertämään Deviniä myös takaa.

Paikkamakuu tässä oli ongelmia ihan niin kuin viimeksi. Devin oli rauhaton ja katseli paljon ympärilleen äänien perään (ja ääntä hallissa riittää).

Seuraamista ja perusasentoa minulla on sama ajatus mielessä kuin Tinon kanssa, eli nyt kunnon kontaktitreenijakso. Ja samaa ajatusta otan kyllä nyt paikkamakuuseen.

Kommentit