28.3 tokoilut

Koira: Devin 1 v.
Laji: toko (HSKH/Hanna Salovuori)
Aika & paikka: 28.3, Ojanko (halli)

Jäävät, maahan ja seiso tunnin pääteemana oli jäävistä maahanmeno. Koska maahan oli Devinille alkuun helpompi kuin seisominen, niin en ole juuri treenannut jäävistä maahanmenoa. Tämä näkyikin nyt siinä, että Devin tarjosi herkästi seisomista riippumatta käskystä. Muutaman korjauksen jälkeen maahanmenokin rupesi onnistumaan ja pystyimme jopa tekemään vaihtelevasti maahanmenoa ja seisomista virheittä. Muistutus itselleni: palkkaa välillä välittömästi siitä, kun koira menee maahan/jää seisomaan. Nyt olen enemmän palkannut pysymisestä.

Paikkamakuu Devin oli vihdoinkin taas edes hieman rauhallisempi kuin mitä on ollut viime kertoina. Edelleen on kyllä hyvin varaa kehittyä, mutta nyt suunta on sentään oikea. Ehkä tehotreenit kotona rupeavat tuottamaan tulosta.

Itsenäisesti tuli tehtyä ainakin ruutua, seuraamista ja hyppyä. Ruutu sujui alkuun hyvin (ensimmäinen toisto lelulle ja toinen näyttöruutuna), mutta sitten Devin en enää osannut mennä ruutuun. Lähetin muutaman kerran ruudussa olevalle lelulle tilanteen nollaamiseksi ja jätin siihen. Seuraamiseen sain enemmän intoa, kun hetsasin ja käskytin sen jälkeen suoraan seuraamaan (eli ei perusasennon kautta). Devin tuntuu muuten nyt jotenkin hukkaavan moottorin ja innon, jos seuraamista ottaa perusasennon kautta (ilman namiapua). ALO-hyppy sujuu jo aika hyvin.

Koira: Tino 4 v.
Laji: toko (HSKH/Mari Jokinen)
Aika & paikka: 28.3, Ojanko (halli)

Nyt alkoi myös Tinon toko-kurssi, kouluttajana Mari Jokinen, joka vaikutti oikein mukavalta ja osaavalta. Kivaa!

Hyppy (AVO) otin alkuun hyppyä edestakaisin auttaen Tinon aina istumaan, kun oli hypännyt. Tässä Tino kolautti kerran takajalkansa (?) hyppyyn ja rupesi sitten sen jälkeen hieman arpomaan hyppyyn lähtemistä, vaikka tehtiin matalaa hyppyä. Kun kokeilimme koemaisesti, niin Tino jopa kieltäytyi hyppäämästä. Tällaista ei ole esiintynyt aiemmin, joten olisikohan kolahdus hieman sattunut (ei kuitenkaan aristanut mitään kohtaa ja liikkui puhtaasti).

Seuraamisen kontakti sopiva aihe meille... Teimme tätä ryhmäliikkeenä ja ideana oli palkata heti ensimmäisestä seuraamisaskeleesta, kun koira pitää kontaktia. Tinon kanssa piti aina ottaa muutama askel, koska tyyppi katkaisee välittömästi kontaktin, kun lähtee liikkeelle. Sain oikein hyviä ohjeita tämän työstämiseen. Olen jo ottanut tehotreeniin kontaktin pitäminen perusasennossa (heilutan käsiä, heitän nameja) ja tässä riittää kyllä vielä työstämistä, mutta lisänä nyt tuo seuraamiseen lähteminen. Kontaktitreenit aloitetaan jo ihan sillä, että kontakti pitää säilyttää, kun annan seuraamis-käskyn, sitten myös, kun olevinaan lähden liikkeelle (kropan liikahtaminen eteenpäin) ja tästä sitten pikkuhiljaa eteenpäin.

Paikkamakuu Tino pääsi kokeilemaan AVO-luokan paikkamakuuta, mutta niin, että tulin aina välillä esille piilosta. Tino pysyi rauhallisena ja oli oikeastaan vain reagoinut ympäristöön kerran kääntämällä päätä, kun hallinovi kävi takana. Perusasentoon nouseminen oli hidas.

Treenasin lisäksi itsenäisesti jonkun verran muita liikkeitä. Niin ja torstainakin kävimme Ojangossa treenaamassa, mutta tänne blogiin on nyt lähinnä tullut päivitettyä ohjatut treenit.

Kommentit