Riitan tokot

Koira: Tino pian 4 v.
Laji: toko (Riitta Jantunen-Korri)
Aika & paikka: 18.2, Paippinen (koulun pihalla)

Ohjattu nouto kävimme läpi miten liikettä kannattaa opettaa (Tino ei ole aikaisemmin tehnyt ohjattua). Nyt alkuun käytetään leluja eikä kapuloita ja vain yhtä lelua, mutta voimme varmaan aika nopeasti siirtyä kahteen leluun.

Merkki tällä kertaa lähetys takkuili hieman, kun osa Tinon keskittymisestä meni ympäristön tarkkailuun, mutta peilikuvaharjoitus sujui vuorostaan aika kivasti. Riitan mukaan homma näyttää hyvältä ottaen huomioon, että merkki on otettu vasta äskettäin treenin alle. Riitta neuvoi, että jos tuntuu siltä, että koira on turhan lähellä merkkiä tai herkästi astuu merkin yli (etenkin peilikuvaharjoituksessa), niin palkka kannattaa heittää koiran taakse.

Ruutu Tino jää usein turhan eteen ruudussa. Tähän sama palkkausvinkki kuin merkillä, eli palkka lentää taakse. Kunhan pääsemme taas pihalla tekemään ruutua (nyt on liian liukasta), niin avuksi voisi ottaa kosketusalusta pidemmille lähetyksille ja lisäksi tehdä myös ruutua lähietäisyydeltä eri sivuilta, jolloin ruudun hahmottaminen paranee.

Nouto Tino on Ojangossa tehnyt palautuksessa selkeän sivusuuntaisen mutkan, kun tulee sivulle ja halusin tähän apua. No, nyt ei ollut tätä ongelmaa, mutta palautus olikin normaalia hitaampi (siirtyi raviin). Riitta kuitenkin neuvoi, että kannattaa jumpata palautusta lähietäisyydeltä ja kun tekee pidempiä palautuksia, niin silloin voi kokeilla ottaa askeleen oikealle, kun koira on lähestymässä.

Koira: Devin 11 kk.
Laji: toko (omatoimi)
Aika & paikka: 18.2, Paippinen (koulun pihalla)

Puuhastelimme hetken Devinin kanssa Tinon vuoron jälkeen. Märkä ja kurainen maa vähän ällötti meidän hienohelmaa. Istuminen sujui vielä ihan hyvin, mutta maahanmenot olivat kyllä normaalia hitaammat. On siinäkin työkoira, heh! Teimme pieniä seuraamispätkiä ja luoksetulon stoppeja peruuttaen ja kierron kautta. Kun kierrätin puuta, niin Devinillä keitti taas vähän yli ja tällä kertaa reaktio oli pysähtyminen ja haukkuminen (minulle). Kierrot sujuivat kohtalaisen hyvin, kun tein vaan muutaman kierron ja sen jälkeen jotain muuta ja sitten taas muutaman kierron.

Kävimme vielä toko-tunnin päätteeksi vauhdikkaalla lenkillä Katin ja Lunan & Solen kanssa. Devinin Qra-sisko ei valitettavasti päässyt mukaan, kun tytöllä oli juoksu viimeisillään.

Kommentit