Piha-tokot

Päivitän harvemmin meidän koti-tokot tänne, mutta nyt tuli joitakin juttuja, mitä haluan pistää muistiin.

Koira: Tino pian 4 v.
Laji: toko (omatoimi)
Aika & paikka: 3. ja 4.2, kotipiha

Luoksetulon stopit (lähinnä seisomista) että voikin olla vaikeaa huijata Tinoa! Tarkoitan siis niin, ettei Tino ennakoisi, että tuleeko stoppi vai läpijuoksu. Vaikka otan suurimmaksi osaksi läpijuoksua, niin silti se himmailee enemmän tai vähemmän. Stopit ovat kohtalaisen hyvät, mutta saisivat kyllä olla napakammat. Olen nyt lisäksi käyttänyt käsiapua ja siitä pitäisi päästä mahdollisimman pian eroon.

Kaukot (lähinnä istu-maahan ja maahan-istu) vaihdot muuten ok, mutta jotenkin tahmeat/hitaat. Istumisesta maahan sain napakaksi nostattamalla virettä, mutta maasta istumiseen en saanut juuri mitään muutoksia.

Tehtiin me muitakin liikkeitä, mutta tuossa nuo nyt eniten työstämistä kaipaavat asiat minulle muistiin.

Koira: Devin 10 kk
Laji: toko (omatoimi)
Aika & paikka: 3. ja 4.2, kotipiha

Ruutu on vasta alkuvaiheessa, mutta ongelmaksi on tullut se, että jos ruutu on tyhjä (tehty näyttöruutuna), niin Devin menee ruutuun aina vasemmasta sivusta tai takaa. Jos ruudussa on lelu, niin silloin Devin toki juoksee suoraan edestä ruutuun. Eilen tuli sitten ex tempore mieleen käyttää namialustaa ruudussa, jotta ruutuun meno olisi hieman kontrolloidumpaa kuin, jos ruudussa on lelu. Ja lisäksi saisin alustalla Devinin jäämään ruutuun. Kokeilinkin sitten kerran hämätä Deviniä laittamalla alustan ruutuun, mutta sitten otin alustan pois ja Devin juoksi tosi nätisti ruutuun pysähtyen keskelle ruutua. Jes! Lopetin ruutu-treenit tekemällä pari toistoa namialustalla.

Seuraaminen oikein kivoja, lyhyitä pätkiä hyvällä kontaktilla, samalla häivyttäen namiapua. Oi hitsi, kun vaan saisin Devinin seuraamisen pysymään näin hyvänä!

Luoksetulon/seuraamisen stoppi aika kivoja stoppeja! Harjoittelin sekä kierron kautta että itse peruuttaen, käsiapu edelleen mukana. Maahanmenoa tein vaan seuraamisen yhteydessä ja tämän Devin klaarasi pienen käsiavun kera oikein mallikkaasti.

Tuli lisäksi treenattua nouto palasissa, kaukoja ja luoksetuloa, mutta näistä ei mitään erityistä kommentoitavaa.

Kommentit