Perjantai-illan treenit


Hapsutassujen treeniblogissa on hienosti merkattu aina tekstin alkuun laji, koira, vetäjä ja paikka. Olen itse yrittänyt aina välillä hakea selkeämpää linjaa juuri tämän asian suhteen, joten ajattelin nyt ruveta käyttämään samantyyppistä alkumerkintää. Eli kiitokset menevät Hapsutassujen Bealle ajatuksesta! Toivottavasti siellä ei pahastuta tästä kopioimisesta.

Koira: Tino pian 4 v.
Laji: toko (omatoimi)
Aika & paikka: 31.1, Ojanko (halli)

Seuraamista melkoista edistämistä, tuo Ojangon halli on vaan kovin kiihdyttävä Tinolle ainakin silloin, kun viereisillä kentillä tehdään agia. Sain kuitenkin palkattua kontaktin pitämisestä lyhyillä seuraamispätkillä.

Nouto sujui jo kohtalaisen hyvin, mutta Tino tekee edelleen ajoittain sitä, että kääntyy ympäri ennen kapulaa tai lähtee kapulalle asti ja pysähtyy ihan pieneksi hetkeksi kapulan taakse, ennen kuin nostaa.

Luoksetulon stoppi kierron kautta vaihtelevasti läpijuoksua ja stoppeja, jossain määrin ennakointia.

Koira: Devin 10 kk
Laji: agility (omatoimi) ja toko (HSKH, Janina Wallgren)
Aika & paikka: 31.1, Ojanko (halli)

Teimme vain hetken verran agia, jotta aivokapasiteettiä jäisi vielä toko-tunnille. Jatkoimme fokus-harjoitusta ensin kolmen esteen suoralla, missä esteet eivät olleet ihan suorassa linjassa toisiinsa nähden. Devin yllätti ja suoritti kaikki esteet kohti lelupalkkaa ilman yhtäkään ohitusta (aiemmin tällaiset ei-linjassa olevat suorat ovat olleet vähän haastavat). Toisena harjoituksena oli hyppytekniikkaa ruotsalaisen okserin muodossa (1520 cm), eli set point harjoitus, lähtö heti okserin takaa.

Toko-tunnin ohjelmassa oli paikkamakuu sekä häiritty seuraaminen ja perusasento. Paikkamakuuta tehtiin heti tunnin alussa ja minua oikein hävetti miten huonosti meillä sujui. Devin ei meinannut millään rauhoittua ja jos teini sattuikin pysymään paikoillaan, niin sitten piippaili. No joo, oli siis kaikin puolin epäonnistunut paikkamakuu meiltä. Meidän onneksi liike tehtiin kuitenkin uudestaan vielä tunnin lopuksi ja silloin Devin oli jo ihan sievästi. Pysyn toki itse vielä aika lähellä ja käyn välillä palkkaamassa.

Seuraamisen häiriötreeni koostui leluista, joita kouluttaja levitti kentälle. Devin oli oikein pätevä, eivätkä lelut olleet juurikaan häiriöksi. Häirityssä perusasennossa Devin pitää katsekontaktin, jos katson sitä silmiin, mutta jos katson eteenpäin, niin silloin Devininkin kontakti katkeaa.

Kommentit