Parhaat palat

Treenasimme pienempiä ja isompia juttuja reippaasti loppuviikosta ja tuli useampi oivallus niin minulle kuin koirille. Jaossa taas parhaat (tai pahimmat) palat.

Koira: Tino pian 4 v.
Laji: toko (omatoimi)
Aika & paikka: 6.-9.2, Ojanko (halli) sekä kotona

Seuraaminen Ojangossa edistää liikaa ja on liiankin innokas. Kotona seuraamispaikka on hyvä, mutta asenne voisi olla parempi. Vaikeaa! Tino teki kuitenkin kotona sisällä oikein kivoja sivuaskeleita oikealle ja peruuttaminen sivulla (seinän vierellä) ei ollut hullumpi. Ehkä saisin tarkkuutta ja sopivaa innostusta tuohon seuraamiseen, jos keskittyisin nyt hetken pikkuasioihin?

Ruutu on toistaiseksi melko hyvällä mallilla, mutta pitää tarkkailla Tinon pysähdyspaikkaa, koska jää herkästi turhan lähelle etureunaa.

Merkki ihan mieletöntä edistystä! Treenikertoja on ehkä 4 takana ja eilen Tino tarjosi oikeaa paikkaa tosi hienosti (kotona sisällä). Olen juoksuttanut Tinoa merkille ulkona suoraan lelulle ja sitten tehnyt peilikuvaharjoitusta sisällä. Eilen tein lisäksi lyhyitä lähetyksiä sisällä ja nämä sujuivat niin hienosti. Taitava Tino!

Koira: Devin pian 11 kk.
Laji: agility (omatoimi) ja toko (HSKH/Janina Wallgren sekä omatoimi)
Aika & paikka: 6.-9.2, Ojanko (halli) sekä kotona

Torstai-illan liidoista jäi vähän huono maku suuhun. Alkuun sujui hyvin, teimme hyppytekniikkaa set point-harjoituksen muodossa (ruotsalainen okseri 15-20 cm). Devinin hyppy lähti mielestäni nyt paremmin kuin aiemmin (ei tullut sellaista "kauhaisua" etupäällä). Siirryimme sitten treenaamaan estelinjojen hakemista ja tämä sujuikin alkuun ihan kivasti, kunnes Devin kuuli ihanan treenikaverin tulevan halliin. Tämä ihmis-treenikaveri on siis Devinille yhtä kuin ihanat tyttökoirakaverit ;) Devin ottikin tästä yllättävän paljon häiriötä, eikä pystynyt enää keskittymään kunnolla, mikä jäi sitten ärsyttämään minua.

Suuntasimme perjantaina uusilla voimilla Ojankoon, koska perjantai-iltaisin Devinillä on toko-tunti. Pyörähdimme tekemässä pienet aksaillut ennen tokoja ja nyt Devin oli niin hienosti kuulolla ja teki töitä hurjalla innolla. Eli turha sitä on harmitella, jos keskittymisen kanssa on välillä pientä ongelmaa. Toinen on vielä nuori ja vasta opettelee, miten sitä patoutunutta energiaa voisi purkaa.

Toko-tunti oli tapansa mukaan kiva! Teimme seuraamisen temponmuutoksia, käännöksiä, sivuaskeleita ja peruuttamista. Sain ohjeeksi, että voisin temponmuutoksien ja käännöksien lisäksi tehdä myös esim. kahdeksikoita tms., jolloin seuraamiskuviot pysyisivät mielenkiintoisina nuorelle koiralle. Devinhän seuraa tosi kivalla asenteella ja rytmillä, joten minulla on kokoajan pieni pelko, että "pilaan" hyvällä mallilla olevan seuraamisen liian pitkillä tai tylsillä kuvioilla, joten oli kiva saada uusia ideoita. Lopuksi oli vielä vuorossa paikkamakuu. Devin pysyi jo paljon paremmin paikoillaan kuin pari kertaa sitten, mutta minun pitää edelleen käydä palkkaamassa ja muistaa, etten vaadi pysymistä liian pitkiä aikoja putkeen.

Devin on päässyt kotona muun muassa juoksemaan ruutuun, harjoittelemaan noutoa ja tutustumaan merkkiin. Näissä kaikissa on näkyvää edistystä!
Terroristi ja toko-kaksikko 8.2.2014

Kommentit