Liikkeessä taas

Sen lisäksi, että koirilla oli huoltokatkos, niin minullakin oli. Tai siis makoilin flunssassa useamman päivän viime viikolla. Perjantaina onnistuimme kuitenkin lähtemään Ojankoon treenaamaan ja vähän on tullut puuhasteltua myös kotona. Paimenien iloksi kävimme lisäksi sunnuntaina Hyvinkään Koirakylpylässä tyttökoirakavereiden kanssa. Melua ja melskettä riitti taas! Varasimme tällekin kerralle uittajan, mutta uiminen sujui nyt kaikilta sen verran hyvin, että ensi kerralla pärjäämme varmasti ilman.

Koira: Tino pian 4 v.
Laji: toko (omatoimi)
Aika & paikka: 14.2, Ojanko (halli) sekä muina päivinä pientä puuhastelua kotona (sisällä)

Seuraaminen sain edistämisen hieman ruotuun tekemällä loivia kaarroksia/ympyröitä molempiin suuntiin, mutta suorilla Tino edistää edelleen. Käännökset vasemmalle ovat melkein mahdottomat.

Merkki sujuu vaihtelevalla menestyksellä (tehty kotona sisällä) lähietäisyydellä. Lähetys on sujunut hyvin, mutta peilikuvaharjoitus takkuilee vielä.

Muitakin liikkeitä ollaan toki treenattu, mutta niistä ei nyt ole mitään merkittäviä juttuja, mitä olisi syytä kirjoittaa muistiin.

Koira: Devin 11 kk.
Laji: agility (omatoimi) ja toko (HSKH/Janina Wallgren sekä omatoimi)
Aika & paikka: 14.2, Ojanko (halli) sekä muina päivinä pientä puuhastelua kotona (sisällä)

Agility todella lyhyesti perjantaina ennen toko-treenejä. Otimme muutamia toistoja ovaalin muotoisella pätkällä (hyppy-putki-hyppy-putki) ja Devin suoriutui oikein hyvin. Fokus katosi kyllä välillä toisen hypyn ja putken välillä, mutta vain hetkeksi (katsoi siis minua) ja Devin osasi itse korjata tilanteen ja fokusoida uudelleen putkeen. Taitava teini!

Toko-tunnilla tehtiin etenkin luoksetulon stoppeja (lähinnä seisomista). Tein peruuttaen ja avustaen käsimerkillä, mutta pääsimme nyt siihen, että sain jätettyä käsiavun aika hyvin pois. Otin itsenäisesti vielä stoppeja siivekkeen kierron kautta lelupalkalla. Tässä Devin kuumui vähän turhan paljon, jolloin tuli paljon virheitä kierroissa (eli ei lähtenyt kiertämään), mutta itse pysähdykset olivat tosi napakat. Pitää taas treenata kiertoja.

Toko-treenien lopuksi oli vielä luoksepäästävyys ja paikkamakuu. Paikkamakuussa Deviniä vähän jännitti vierellä oleva valkkari ja lähtikin ensin minun perään, mutta pysyi hyvin, kun kävin laittamassa uudelleen maahan. Devin on nyt ollut hiljaa ja nätisti paikkamakuussa, mutta pidän edelleen pätkät aika lyhyinä ja käyn palkkaamassa ja/tai vapauttamassa välillä.

Kotona on tullut treenattua muun muassa:

Merkkiä peilikuvaharjoitus sujuu aika kivasti, vaikka Devinillä meinaa kyllä välillä olla turhan paljon vauhtia. Pitää tehdä sekä pieniä että isoja siirtymisiä, jolloin Devinin pitää olla tarkempi sen suhteen, että miten isoja korjauksia tekee. Lähetykset ovat vielä hieman vaikeat, mutta niissäkin on tullut edistymistä.

Noutoa ollaan harjoiteltu pitoa sisällä, mutta nyt lisäksi sivulletuloa kapulan kanssa, kun pito sujuu sen verran hyvin. Ehkäpä saadaan noudosta pikkuhiljaa kokonainen liike.

Kommentit