Treenitemana fokus ja itsehillintä

Devin on tehnyt aika vähän agia, mutta jo nyt on käynyt selväksi, että estefokus ei taida tulla ilmaiseksi. Haluan ehdottomasti agi-koiraksi sellaisen koiran, joka lukee rataa, eikä jää turhasta kyselemään esteiden kohdilla tai niiden välissä. Devin on sen verran sähäkkä, että se ehtii jo nyt moneen kertaan kääntymään katsomaan minua, vaikka teemme ihan 1-3 esteen kuvioita. Joten otan nyt estefokus-jakson agi-treeneihin.

Devinin eiliset agi-treenit Ojangossa: fokusharjoitusta suoralla putkella, lelu noin metrin päästä putken suusta (ulostulosta siis) ja pelkkä sanallinen lähetys eri kulmista. Vajaa 180 asteen kulma oli vielä vähän turhan vaikea, mutta helpommat kulmat sujuivat kivasti). Lisäksi muutamat toistot 4 hypyn perussarjalle (vapautus kuten aina, eli vasta, kun katsoo eteenpäin sarjan päässä olevaan leluun).

Devin teki lisäksi hieman tokoa; sivulletuloa, seuraamista ja noudon palasia (vauhtinouto ja pitoa). Noutokapulan pitoharjoitukset sujuivat nyt jo oikein hyvin.

Tino treenasi tokoa; seuraamista vapaana ja kytkettynä, stoppeja, perusasennosta maahanmenoa ja noutoa. Tinolla tuppaa olemaan vähän liian paljon virtaa Ojangossa, joten yritin nyt saada sitä hieman rauhoittumaan ja hillitsemään itseänsä. Itsehillinnän puute näkyi lähinnä seuraamisessa (edistää hieman) ja noudossa (lähtee kyllä kapulalle, mutta meinaakin sitten unohtaa nostaa ja lähtee jopa tulemaan takaisin ilman kapulaa). Tykkään kyllä siitä, että Tino tekee nyt tosi hyvällä innolla, mutta pitää vaan saada sille hieman tietynlaista malttia.

Kommentit

  1. Kuulostaa niin tutulta tuo ensimmäinen kappale. Taidetaanpa lisätä tämä meidänkin TO DO -listalle omatoimitreeneihin! :) Kivoja treenihetkiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tinolla tuo este-fokus tuntui tulevan melkein itsestään ja se oli silti myös kuuliainen, eikä irronnut "turhasta". Devin on taas erilainen, sähäkkä ja ehtii reagoida vaikka mihin. Mutta itse olen ihan intona, kun on nyt tällainen selkeä työstettävä asia. Tietää mitä treenata :) Kivoja treenejä myös teille!

      Poista

Lähetä kommentti