Töitä, tokoa, töitä, tokoa... vähän agia

Puuh, treenimuistiinpanot laahaavat, kun ei tunnu jäävän aikaa kirjoittaa niitä muistiin. Työt verottavat tällä hetkellä vapaa-aikaa melko runsaasti, mutta treenejä en silti ole jättänyt väliin. Yritän nyt kaivella syvältä pään sisältäni, että mitä kaikkea tärkeätä on taas tullut opittua.

Toko-rintama, Tino:
  • HSKH:n ryhmätreenit pe 29.11
  • Riitan kimppayksäri ma 2.12
  • + jotain koti-tokoa sisällä ja pihalla
Ryhmätreeneissä tuli muun muassa tehtyä hyppyä pitkästä aikaa. ALO-luokan hyppy sujuu ihan hyvin. Kokeilimme lisäksi AVO-luokan paluu-hyppyä. Tämä onnistuu, jos Tinolla on suora lähestyminen, mutta treenasimme myös vinoa lähestymistä ja silloin Tino herkästi kiertää hypyn, jos ei ota ohjaavaa käsiapua mukaan.

Piha-tokon yhteydessä ilmestyi viime sunnuntaina sellainen ongelma, ettei seuraamisesta maahan onnistunut. Tino jäi joko seisomaan tai tassutteli perässä. Tosi kummallista, kun tässä liikkeessä ei ole ikinä ollut ongelmia. Tai maahanmeno voisi kyllä usein olla napakampi, mutta kyllä itse liike on aina onnistunut. Vaikka huomautin, niin Tino toisti virhettä. Samoin, jos autoin yhdellä kerralla (hidastus ja käsiapu) ja jätin avun pois seuraavalla kerralla, niin eipä mennyt maahan ilman apua. En oikeastaan saanut liikettä sujumaan hyvin, joten otin asian sitten puheeksi Riitan kanssa seuraavana päivänä. Katsottiin liikettä ja Tino ei edelleenkään mennyt maahan ilman apua. Riitta ehdotti, että voisin ottaa kuuntelutreeni-kuuria maahanmenon ja seisomisen suhteen, jotta saisin Tinon keskittymään paremmin. Ajatuksena siis, että peruutan ja käsken vaihtelevasti maahan ja seisomaan.

Kävimme lisäksi seuraamista läpi Riitan kanssa, kun hieman pidemmät seuraamispätkät eivät tahdo sujua (kontakti häviää). Olenkin hölmönä käyttänyt pitkään tokossa lähinnä pelkästään namipalkkaa ja kun seuraamisesta tuli lelu palkaksi, tai ensin nami ja sitten vielä lelu, niin johan asenne muuttui.

Näytin myös Tinon noudun Riitalle. Nouto on nyt kehittynyt sen verran, että se onnistuu jo kohtalaisen kivasti kokonaisena liikkeenä. Nostot ovat välillä hieman hitaita ja palautuksessa Tino siirtyy usein raviin noin 5 metriä ennen minua, mutta muuten tekeminen on innokasta. Kokeilimme palautuksen nopeuttamista kierron kautta (annoin kapulan Tinolle, lähetin kiertämään tolppaa ja käskytin hae, kun oli kiertänyt ja kannustin tulemaan reippaasti). Nyt Tino tuli laukalla koko matkan, mutta sivulletulo levähti vähän, mutta eiköhän sekin korjaannu.

Seka-rintama, Devin:
  •  Tokoa ja agia perjantaina 29.11 Ojangossa - ihan perusjuttuja; seuraamista, perusasentoa, suorahkoa putkea, muutama takaakierto ja takaaleikkaus hypyille. Melkoisen pätevä teini!
  • Tokoa ja muuta hassuttelua kotona, pihalla ja Tinon kimppayksärin lomassa - seuraamista, perusasentoa, noutoa.

Kommentit