Terveyspläjäys

Aika sen kuin rientää ja edellisen postauksen jälkeen olemme puuhastelleet vaikka mitä. Tärkeimpänä ovat varmaan terveyteen liittyvät tapahtumat:

Tinon vuositarkastus torstaina 12.12

Vuositarkastus koskee tietenkin operoitua olkapäätä ja sitä tullaan toistaiseksi tarkistamaan vuosittain. Tino oli siis olkapäänsä kera leikkauspöydällä 17.12.2012 ja kuntoutui siitä uskottoman hyvin. Leikannut ortopedi Pauli Keränen oli taas tyytyväinen näkemäänsä viime torstain vuositarkastuksessa. Tinon liikkeet olivat puhtaat, liikeradat hyvät ja kivuttomat sekä lihaskunto hyvä. Revähtänyt ja osittain irronnut nivelside vaikutti olevan hyvässä kunnossa ja siihen on luultavimmin muodostunut arpikudosta, mikä auttaa nivelsidettä pysymään paikoillaan.

Ainoa huolenaihe on röntgenkuvissa näkyvä edennyt nivelrikko. Nivelrikkoa oli siis hieman enemmän kuin maaliskuussa, mutta tuo nivelrikkohan on sellainen vamma, ettei se tule ikinä häviämään tai pysähtymään. Aika näyttää millä tahdilla nivelrikkoa tulee lisääntymään ja miten se tulee vaikuttamaan elämään. Tällä hetkellä Tino on täysin oireeton ja syö ravintolisänä Nutrolin Nivel monitehoa. Syötin aiemmin sekä tuota monitehoa että Arthryliä, mutta varmistin Keräseltä, että pelkkä Nutrolin Nivel moniteho on aivan riittävä. Yliannostukseen ei kyllä ole riskiä, mutta koira ei kuitenkaan voi hyödyntää "tupla-annosta", joten siinä mielessä on turha syöttää molempia ja Nutrolinin yhdistelmä on kyllä niin hyvä ja käytännöllinen, kun siitä koira saa lisäksi tarvittavat ja tärkeät omegat (nämä ovat siis jopa tärkeämmät kuin ne nivelaineet, mitkä ovat tableteissa/jauhoissa).

Tino sai lisäksi cartrophen-pistoksen ja sain kotiin vielä kolme ruiskua (eli tulee neljän viikon kuuri).
Nivelrikkoinen olkapää 12.12.2013

Tinon ja Devinin fyssari maanantaina 16.12

Suuntasimme tuttuun tapaan Patrician luokse maanantaina. Tinon liikkeet olivat hyvät, mutta kireyksiä löytyi melko paljon etupäässä (syynä luultavimmin viikon liukastelut jäisillä teillä ja edellisviikon jalka-väännöt ortopedin luona). Tino näytti pätevästi jumppaliikkeitään ja ohjeeksi tuli vähän haastavampia liikkeitä, kun nykyiset ovat jo niin helppoja pojalle.

Devinillä oli liikkeessä melko korkea ravi edestä (eli vei etujalat enemmän ylöspäin kuin eteenpäin) ja lihaskireyttä oli aika reippaasti edessä, jopa enemmän kuin viimeksi. Vaikeaa sanoa mistä nuo kireydet johtuvat, mutta Devinin tapa liikkua on kyllä melko eksplosiivinen ja teini on muutenkin liki jatkuvasti touhottamassa jotain (siis myös koton). Kyllä uni toki aina välillä maistuu, mutta hieman rentoutuneempi olotila ei varmasti olisi pahitteeksi kropalle...

Kommentit