Perjantai iltapäivän toko-tumpelot (+ vähän agia)

Perjantaina oli toko-tumpeloidet treenivuoro. Nyt en viittaa kurssin muihin osallistujiin, vaan ihan puhtaasti itseeni kera Tinon. Ohjelmanumero oli varsin hyödyllinen meille noviiseille; paikkamakuu, kehäntuloharjoitukset ja liikkeiden välien treenaamista, niin ja tuli siinä myös treenattua palkkaamattomuutta, tai siis niin, ettei koira saanut aineellista palkkaa, vaan pelkästään sosiaalista palkkaa.

Paikkamakuu sujui rennommin kuin viimeksi, kun tätä harjoiteltiin. Tino piti kontaktia minuun lähes tauotta.

Itse kehäntulo sujui myös aika kivasti. Tino oli ainakin melko keskittynyt, ja otti perusasentokäskyn hyvin vastaan (näissä oli kesällä vähän sellaista ongelmaa, että meiltä katkesi herkästi yhteys). Tarkoitus oli palkata runsaasti hyvästä suorituksesta, mutta minulta tämä meinasi alkuun vähän unohtua, kun keskityin niin siihen hyvään suoritukseen...

Liikkeiden välejä ja palkkaamattomuutta teimme muun muassa niin, että oli kehäntulo, lyhyt alo-luokan seuraaminen, siirtyminen seuraavaan liikkeeseen (luoksetulo) ja sitten luoksetulo, mistä palkkaus suoraan leluun. Kouluttaja liikkuroi seuraamisen ja tämä vaikutti selkeästi Tinon keskittymiseen. Tarvitseeko sanoa, että huonolla tavalla? Itselläni meni sitten se seuraamisesta kehuminen ja siirtyminen seuraavaan liikkeeseen vähän huonosti, koska minua jäi tietty vaivaamaan se huono seuraaminen. Pitäisi kuitenkin pystyä kehumaan tai ainakin sitten rakentamaan hyvä fiilis seuraavaa liikettä varten. Tino on nimittäin aika herkkis, joten työinto saattaa helposti laskea, jos sille tulee epävarma tunne.

Oli muuten myös puhetta Tinon maahanmenoista ja miten niitä voisi yrittää treenata nopeimmiksi. Maahanmenoja voisi harjoitella esimerkiksi tavallisen 4-jalkaisen tuolin alla, jolloin ajatuksena ilmeisesti on, että siinä koira hakeutuisi mielellään itsenäisestikin makuu-asentoon. Pitää kokeilla.

Devinin kanssa treenasin pääsääntöisesti hiukan agia. Tuli tehtyä oikein lievällä mutkalla olevaa putkea ja putken päissä hypyt putkensuiden kanssa samalla linjalla. Jotain on ehkä tapahtunut teinin päässä, koska putki sujui jo ohjauksenkin kera ilman kieltoja. Lisäksi takaakierrot hypyille onnistuivat jo muutaman metrin etäisyydeltä.

Lopetimme aksailut hyppytekniikalla. Devin pääsi tekemään sekä perussarjaa (4 hyppyä) että kasvavaa sarjaa (6-7-8-9 jalkaa). Vaikutti takaapäin katsottuna sujuvan ihan kivasti.

Kommentit