Nuoren bc:n aiheuttama sydäntykytys

Ehdin jo huolestua pahemman kerran, kun Devinillä esiintyi epämääräistä ontumaa viikko sitten (pe 4.10) sekä uudelleen tällä viikolla (ma-ti). Ontuma, tai epäpuhtaus oli vasemmassa etujalassa ja aika lievää. Eli pientä ontumaa noin kymmenen metrin ajan keskellä lenkkiä, jonka jälkeen liike taas ok. Jos ontuma olisi ollut kertaluontoista, niin olisin ehkä huolestunut vaan vähän ja pikkuhiljaa unohtanut asian, mutta kun ontuma toistui muutamien päivien kuluttua, niin ehdin jo pelätä pahinta (ocd tms.).

Asiaa piti siis tietenkin lähteä tarkistamaan, kun en malttanut kokeilla, että menisikö ohi levolla. Ja vaikeaahan se olisi nähdä, että meneekö ohi, kun ontumaa oli ehkä 10 sekuntia tunnin metsälenkistä. Uusi ontuma olisi voinut mennä minulta ohi, jos olisin katsonut muualle juuri ontuman ajaksi. Mistä itse asiassa edes tiedän, ettei ontumaa ollut lauantaina tai sunnuntaina - ehkei ontuma juuri niillä lenkeillä ollut osunut silmääni? Oli miten oli, en voinut elää sen ajatuksen kanssa, että mitä jos jalassa olisi ocd. En olisi kuitenkaan saanut huolestumisen pois mielestäni.

Eilen, eli torstaina, kiikutin Devinin heti aamusta YES:aan ortopedi Mikael Moreliuksen luokse tarkistettavaksi. Devin sai jäädä sinne, koska röntgen olikin vasta hieman myöhemmin aamupäivällä ja itse suuntasin odotteluajaksi töihin hermoilemaan. Ja kyllä sitä sai hermoilla ja odotus oli kyllä tooosi pitkä. Soitto tuli vasta puolilta päivin ja puhelimessa oli oikein mukava kandi, mutta hän ei voinut/saanut kertoa tuloksia, vaan ortopedi antaisi ne paikan päällä. Ajoin sitten jännityksessä Viikkiin ja Morelius kävi kuvat läpi kanssani. Kiitos luojan ei näkynyt minkäänlaista merkkiä ocd:stä tai muusta luustoviasta (Deviniltä kuvattiin olkapäät, kyynärpäät ja lonkat). Devin ei myöskään ollut aristanut mitään kohtaa palpaatiossa, ei ollut turvotusta missään, eikä liikkeissä ollut huomauttamista.

Todennäköisintä on, että Devin on törmännyt johonkin tms. ja saanut pienen kolahduksen pehmytkudokseen. Ohjeeksi tuli pitää nuoriso kontrolloidussa liikunnassa nyt noin viikon verran, jolloin juoksemista ja hyppimistä tulisi välttää. Ja niin, paino oli huimat 14,9 kg.

Otin toki luustokuvat itselleni todistusaineistoksi:
Vasen kyynärpää
Vasen kyynärpää
Oikea kyynärpää
Oikea kyynärpää
Vasen olkapää
Oikea olkapää
Lonkat

Kommentit