HSKH:n tokokurssin ensimmäinen tunti

Agility-harrastuksen suhteen olen vannoutunut BATlainen, mutta nyt kun meillä on muutama muu laji treenin alla, niin hain jäsenyyttä myös naapuriseurasta. Toiveena on, että voisimme harrastaa tokoa ja vepeä HSKH:n puolella. Hainkin Tinolle toko-ryhmäpaikan loppuvuodeksi ja pääsimme kohtuullisen aloittelevaan ryhmään loka-joulukuuksi. Viime viikon perjantaina oli ensimmäinen tunti.

Treenin harjoituksina oli ihan perusjuttuja; sivulletulo, kontaktin pitäminen ja tarjoaminen, seuraamisen tarjoamista sekä perusasennosta maahan ja taas perusasentoon. Lisäksi oli aikaa treenata omatoimisesti.

Tino oli aivan intopinkeenä ja tämä näkyi etenkin sivulletuloissa, jolloin tuli jatkuvasti liian eteen ja sitä mukaan vinoon. Tämä korjaantui todella hyvin, kun teimme niin, että laitoimme riman maahan ja menin itse seisomaan niin, että jalan kärjet olivat kiinni rimassa. Näin Tino pysyi riman takana ja oikeassa paikassa.

Seuraamisen tarjoamista oli ihan mielenkiintoinen harjoitus, uutta minulle. Ohjaaja käveli ympäriinsä kentällä ja odotti, että koira lähti itse tarjoamaan "seuraamista" ja siitä sitten aina palkkaus. Tässä ei siis (ainakaan tässä vaiheessa) haettu täydellistä seuraamista, vaan riitti, että koira tuli vierelle. Tino juoksenteli alkuun ympäri kenttää, mutta ilmestyi sitten vierelle muutaman minuutin juoksentelun jälkeen.

Tinon treenien jälkeen kävin vapaaharkkaamassa Devinin kanssa, sekä agia että tokoa. Teimme vaan helppoja juttuja (eihän tuo teini vielä osaa mitään "vaikeaa"); suoraa putkea, vähän takaakiertoa lelupalkalle, seuraamista, asennonvaihtoja. Devin käyttäytyi melko mallikkaasti, vaikka hallissa oli meteliä. Kävimme myös hetken seuraamista BATin treeniryhmää ja huutavia borderterriereitä radalla.

Olen muuten jopa napsinut vähän kuvia tuossa reilu viikko sitten Devinin 7 kk päivänä. Tässä osa:
Epäileväinen teini, 19.10.2013
Devin 19.10.2013
Komea on, 19.10.2013
Metsän haltija 19.10.2013
Tino 19.10.2013
Katse tulevaisuuteen, 19.10.2013

Kommentit