Hurja vesipelastaja, laiska tokoilija, ja paljon muuta

Tino VEPE-treeneissä 2.9

Vaikka kesä on vaihtunut syksyyn kalenterin mukaan, niin tämä ei estä vepe-treenejä. Saimme taas maanantaille tuurausvuoron vepe-ryhmään, minkä otimme ilomielin vastaan. Koska pimeys uhkaa tulla aikaisin, niin treeneissä tehtiin vaan kolme treenikierrosta. Tino pääsi tekemään alokasluokan kaikki muut liikkeet, paitsi veneestä hyppyä.

Veneen haku takkuili alkuun, mutta kunhan harjoitus muistui Tinolle mieleen, niin veneen haku 30 metristä onnistui hyvin. Esineen tuonti rannalta minulle veneeseen sujui pienen muistutuksen jälkeen oikein kivasti. Pisin vienti oli melkein 30 metriä. Hukkuvan pelastaminen 30 metristä oli helppo nakki.

Tinon TOKO-treeneissä 3.9

Tiistaina oli syksyn viimeinen kerta Riitan toko-kurssilla. Päädyimme kokeilemaan Tinon kanssa ALO luokan koemaista suoritusta (ei paikkamakuuta, eikä hyppyä). Huomasin jo ennen meidän vuoroa, että Tino tuntui jotenkin väsyneeltä, enkä oikein saanut edes viritettyä sitä kunnolla. Sekä seuraaminen kytkettynä että vapaana olivat luokattoman huonoja. Tino kai aisti, että tilanne oli erilainen kuin normaalisti, eikä tuntunut keskittyvän liikkeisiin juuri ollenkaan. Minulle tuli myös jälkikäteen mieleen, etten ole juuri ollenkaan seuruuttanut Tinoa kytkettynä, joten remmi taisi jo tehdä sen, että aivot laitettiin narikkaan. Pitää nyt yrittää ottaa seuraamisien tehotreeni.

Seuraamisesta seisominen ja maahan sujuivat vuorostaan ihan kohtalaisen hyvin. Maahanmenosta Riitta sanoi, että autoin hieman omalla liikkeelläni, mitä en siis itse huomannut. Pitää jatkossa muistaa jatkaa omaa kävelyä ilman rytmimuutosta tms.

Luoksetulo oli ihan hyvä. Tino tuli laukassa, mutta itse olisin kyllä toivonut reippaampaa vauhtia.

Treenasimme vielä itseksemme ainakin seuraamista, ruutua, hyppyä ja noutoa.

Devin TOKO-treeneissä 3.9

Penturyhmän ohjelmassa oli näin viimeisellä kerralla etenkin jo opittujen asioiden kertaamista (ainakin sivulletulo, seuraaminen, liikkeestä seisominen ja maahanmeno, nouto sekä tunnari).

Devin on tehnyt tosi hyvin töitä koko kurssin aikana ja meillä onkin nyt pitkä treenilista. Taidan ottaa tehotreeniin ainakin seuraamisen ja siinä käsiavun häivyttäminen.

Tino fyssarilla 4.9

Niin siinä vierähti taas 7 viikkoa edellisestä käynnistä Patrician luona, joten suuntasimme eilen Porvooseen. Tino liikkui hieman lyhyemmällä askeleella edestä (molemmin puolin) ja etupää (etenkin lapojen ympäriltä) oli kireä. Tino vastasi kuitenkin hyvin käsittelyyn ja liike näyttää nyt taas rennommalta.

Muuta puuhastelua

Tein muutamia hyppytekniikka-harjoituksia Devinin kanssa eilen. Ensin 3 esteen perussarjaa (5-5 jalkaa) ja sitten kaaren alkuharjoitusta (slide) 3 esteellä (5-5 jalkaa). Devin oli alkuun aika hätäinen ja astui hyppyjen päälle, mutta ainakin viimeinen toisto oli nätti ja puhdas. Vaatinee siis vielä hieman treeniä näillä helpoilla sarjoilla, jotta teini oppii keskittymään paremmin, ennen kuin kannattaa vaikeuttaa harjoituksia.

Oma kunnonkohotus jatkuu myös. Juoksin sekä viime sunnuntaina että eilen n. 8½ km lenkit. Sunnuntaina hölkkäsin Tinon kanssa ja eilen yksin, kun Tinolla on nyt luvassa pari vapaapäivää fyssarikäsittelyn takia.

Kommentit