Juoksua, tokoa ja hampaita

Blogin päivittäminen raahaa hieman perässä, kun on niin paljon elämää "off line". Ollaan ulkoiltu, vähän treenatu tokoa ja huollettu hampaita. Pihahommat ovat vuorostaan jäänet vähemmälle etenkin sateiden takia.

Olen nyt vihdoinkin taas (toivottavasti) päässyt rytmiin juoksulenkkien suhteen, kun niitä on tullut tehtyä peräti 5 edellisen blogipäivityksen (6.8) jälkeen. Olen edelleen pysynyt siinä 5½ km lenkeissä, mitkä taittuvat reilussa 30 minuutissa. Juoksulenkit tekevät kyllä hyvää sekä minulle että Tinolle; pääsen itse purkamaan ajatuksia ja Tino pääsee ravaamaan rennosti.

Tämän viikon tiistaina meillä alkoi Riitta Jantunen-Korrin toko-kurssi. Tino pääsi nuorten koirien ryhmään ja Devinin paikka on penturyhmässä. Kurssi on yhteensä 4 kertaa, eli 3 kertaa on vielä edessä. Ensimmäisestä kerrasta jäi mieleen ainakin:
  • Katsekontaktille käsky-sana. Sekä Tino että Devin osaavat tarjota katsekontaktia, mutta tulipa vasta nyt mieleen, etten ole yhdistänyt mitään sanaa katsekontaktille. 
  • Pohdintaan miten haluan tuoda Tinon toko-kehään. Kehäntulo-harjoituksessa menetin taas kontaktin/yhteyden Tinoon ja tekeminen on sitten aika löysää.
  • Tinon sivulletulo-paikka on nyt välillä vähän vino (tuo oikean etutassun herkästi jalkani eteen/päälle). Tino on sen verran iso, että se voisi tehdä hieman laajemman kaarroksen, kun tulee sivulle. Tätä voi jumpata astumalla itse askeleen taakse vasemmalle jalalla, kun pyytää tulemaan sivulle.
  • Maahan-istu vaihdosta voisi saada napakamman ja näyttävämmän, jos koira hypähtäisi maasta istumaan. Sain muutamia onnistuneita toistoja Tinon kanssa käsiavulla.
  • Devin toimi hyvin ryhmässä. Vaikka se oli kiinnostunut muista pennuista (etenkin siskostaan), niin keskittyi kuitenkin hyvin, kun piti tehdä hommia. Tunnarin etsintä ruohikosta oli aivan super!
Torstaina (15.8) oli hammaslääkärille aika, Pippinillä ja Devinillä siis.

Pippiniltähän irtosi, tai siis katkesi, etuhammas pari kuukautta sitten ja jäljelle jääneet juuret poistettiin nyt. Lisäksi hammaskivet putsattiin ja toisen yläkulmahampaan ympärillä oleva epulistyyppistä ienmassaa poistettiin (tätä Pippinillä on ollut n. 6-vuotiasta lähtien, mutta se massa oli nyt hieman kasvanut, joten sen takia se otettiin pois). Päivän paino oli 7,8 kg ja perusverinäytteiden osalta seniori on terve kuin pukki. Paitsi että ontui keskiviikkona vasenta (?) etujalkaa, mutta sitä ei nyt tässä vaiheessa lähdetty tutkimaan sen enempää, kun oli jo torstaina ok. Pippin ottaa nyt kuitenkin kevyemmin 3-4 päivää, jos vaikka siinä jalassa on jokin pieni venähdys.

Devin tuli mukaan eläinlääkäriin näyttämään purentaa, kun se on huolestuttanut minua. En luultavimmin ole ollut turhaan huolissaan, vaan pennun purennasta vaikuttaa tulevan isomman luokan ongelma. Nyt olisi kuitenkin tarkoitus odottaa vielä muutama viikko ja sitten viedä Devin vielä erikoistuneemmalle hammaslääkärille arvioitavaksi. Eipä juuri naurata :( Devinin paino oli 12,2 kg ja ikäähän on pian 5 kk.

Kommentit