Viikon toiset treenit, hurjaa!

Yritän niin kovasti aktivoitua ja varata itseltäni aikaa koirien treenaamiseen, vaikka suurin osa vapaa-ajastani kuluu pihan laitossa. Lauantaina maltoin ottaa hetken taukoa pihahommista ja tein pienet treenit Tinon ja Devinin kanssa pihalla.

Tinon kanssa tokoiltiin:

Seuraaminen - on ehkä kehittynyt hieman ja asenne sekä into rupeaa olemaan kohdillaan. Otin edelleen vaan lyhyempiä suoria pätkiä. Perusasennon kontakti tuntuu myös olevan parempi (ei vilkuillut niin herkästi, vaikka kuului ääniä naapuripihoilta).

Nouto - ohjatun noudon kapulalla. Ensin nostoja maasta sekä kädestä ottamista, nämä sujuivat taas jo ihan hyvin. Kokeilin pari hieman pidempää heittoa ja noutoa, mutta Tino hyppää kyllä kapulan kimppuun aika rumasti niin, että kapula lentää. Tuo kyllä ihan nätisti, mutta tarvitsee hieman apua (pientä vihjettä), jotta toisi sivulle. Nyt kun asenne oli noudon suhteen hyvä (eli tarpeeksi energinen minun makuuni), niin tein lyhyempiä noutoja ja niissä Tino nostaa sievemmin.

Kaukokäskyt - ainoa asennonvaihto, missä Tino liikutti takajalkojaan/yhtä takajalkaa on seisomisesta istumiseen.

Luoksetulon stoppi - lyhyt matka ja seiso-käskyn yhteydessä heitin lelun palkaksi.

Devin pääsi taas leikkimään sekä harjoittelemaan sitä yhtä hyppyä ja kuolleelle lelulle lähtöä. Hypyt "esteen" yli oli alkuun taas isot - johtunee siitä, että Devin tähtää jo lelulle (ja tekee hyökkäyshyppyjä matkan varrella). Pihahommien toinen ahertaja sai sitten keskeyttää työnsä ja tulla pitämään Deviniä, kun menin itse lelun kanssa esteen toiselle puolelle. Nyt ei tullut jättiloikkaa esteen yli. Jätin sitten seuraavan kerran lelun pidemmälle hypyn taakse ja menin itse lähettämään ja tälläkin kertaa iso hyppy jäi pois. Lopetimme siihen.

Kommentit